Witam mam pewien problem, a mianowicie słychac dziwne buczenie od strony silnika miedzy 2-3tys obrotów dodatkowo wystepuja drgania wewnatrz samochodu. Dzis byłem na kanale sprawdzałem caly układ wydechowy-jest ok ale zauwazyłem cieknacy olej z okolic mechanizmu róznicowego, moze miec to jakis zwiazek? Dodam ze ostatnio wymieniałem sprzegło, rozrzad,pompe wody,olej,filtry oraz uszczelke pod pokrywa zaworów.Prosze o pomoc.
[ Dodano: 2012-02-13, 13:16 ]
nie ma na tym forum zadnych mechaników ktorzy mogli by mi pomoc?????????? HELP
[ Dodano: 2012-02-13, 13:18 ]
Dodam jeszcze ze buczenie wystepuje tylko w czasie jazdy, na biegu jałowym wszystko jest ok.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
to może łożysko ci wyje nie wiem do końca niech się inni wypowiedzą,do wymiany mogą być też poduszki przez to te drgania
„Co się stanie gdy jadąc z prędkością światła włączysz przednie reflektory?”
-

Franeczek - Czytacz
- Rocznik: 1993
- Silnik: 2.0 2E
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Łozyska sa dobre, zreszta wymienione 2 miesiace temu. Jezeli chodzi o te wibracje były odczuwalne juz wczesniej (mechanik powieiedział ze poduszki do wymiany ale to swoja droga) i nasiliły sie wraz z tym dziwnym buczenie. ile powinno byc oleju w skrzyni biegow, bo zastanawia mnie jedna rzecz, włozyłem 20 centymetrowa rurke w skrzynie, wyjołem i zero oznak jakiegokolwiek sladu oleju a z tego co sie orjentuje powinno go byc pod sam korek tak?
Te buczenie moze jest od skrzyni bo jest za mało oleju albo niema go tam wcale?
Te buczenie moze jest od skrzyni bo jest za mało oleju albo niema go tam wcale?
- xesson20
- Berbeć
• Strona 1 z 1