Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
glajdak napisał(a):witam ja mam golfa III 1.8 75 KM i jechałem nie całe 200 wiec co jest
górka musiała być naprawdę wysoka
-

pawelek03576 - Gaduła
nie obraź się ale chciałbym Ci uwierzyć ale coś nie mogę jakiś tydzień temu jechałem A4 z opola w kierunku wrocka była fajna górka to troche przycisnąłem jak miałem 165 to golf przestał sie zachowywać stabilnie ale jeszcze by poszedł więc chęć do życia wygrała prędkością i odpuściłem bo golf to NIE jest wyścigówka i trochę mnie śmieszy to jak ktoś pisze że z tym silnikiem 200 poleciał no sory 

-

pawelek03576 - Gaduła
ja jechałem od Gliwic i nie cyganie nie wiem może mam ten co ma 90KM a w karcie pojazdu zle napisali będę tam kiedyś jechać to nagram filmik i ci wyśle
[ Dodano: 2009-07-22, 17:24 ]
a co mi by z tego był żeby kłamać piszę to co widziałem na liczniku
[ Dodano: 2009-07-22, 17:24 ]
a co mi by z tego był żeby kłamać piszę to co widziałem na liczniku
- glajdak
- Czytacz
Bez przerwy tego typu tematy. Kolego glajdak, auto o mocy 75 koni lub nawet 90 koni nie może jechać w typowych warunkach czyli po płaskiej drodze z szybkością 200 km. Jest to niemożliwe, ale nie twierdzę że kłamiesz, tylko musisz rozsądnie pomyśleć czy licznik zawyża, czy patrzyłeś na niego "pod kątem". Chcesz wiedzieć ile jedziesz naprawdę - spraw sobie byle jaki GPS i ten ci pokaże prawdziwą prędkość.
Jeśli chcesz golfem III jechać po płaskiej drodze i z przeciętnym obciążeniem 200/h to musisz mieć silnik o mocy przynajmniej trochę ponad 100 koni. Czyli zwykły GTI albo turbodiesel 110 koni lub na chipie.
Jeśli chcesz golfem III jechać po płaskiej drodze i z przeciętnym obciążeniem 200/h to musisz mieć silnik o mocy przynajmniej trochę ponad 100 koni. Czyli zwykły GTI albo turbodiesel 110 koni lub na chipie.
- pablomed
- Members
jeszcze dużo zależy od tego jaike kapcie się ma założone jeśli obwód jest mniejszy od "nominalnego" to licznik będzie zawyżał
-

pawelek03576 - Gaduła
nie koniecznie - wystarczy ze wrzuci skrzynie taka jaka ty masz w ventylu... koleś ma mk 2 1,6 ze skrzynią od GTI i 200 to jest kwestia czasu....Jeśli chcesz golfem III jechać po płaskiej drodze i z przeciętnym obciążeniem 200/h to musisz mieć silnik o mocy przynajmniej trochę ponad 100 koni. Czyli zwykły GTI albo turbodiesel 110 koni lub na chipie.
ale to fakt smieszne to jest jak ktos pisze leciał tyle co nawet seryjna skrzynia mu tego nie pozwoli chyba ze z bardzo długiej stromej górki.... tak jak ja to zrobiłem swoim ze 1 raz mu wskazówka poleciała na 215km a obroty wchodziły na czerwień i do tego telepało mnie na L ,P... czasami panowie zbastujcie bo smoków do bajek zabraknie....

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM, AAM ma dłuższą skrzynie od np. ABS ale też mniejszą moc więc rozpędzanie na piątce trwa wieki 

-

pawelek03576 - Gaduła