Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.6 75km Bardzo duze spalanie (Benz)
Witam mam problem z moim golfem. Bardzo dużo pali w zime. Mam pierwszy sezon zimowy go wiec nie wiem o co chodzi. Przed zimą auto spalało 8-9 Litrow na 100km. Teraz robie za 5 litrów okolo 23-25km. Cos jest nie tak. Autem nie szarzuje wogole (jazda spokojna) robie nim małe trasy (do pracy 2km w jedna strone) i do tego gdzies do sklepu itp. Wiem ze w małych trasach auto jest na ssaniu i duzo pali ale chyba to juz przesada w cieple dni takie same trasy robilem i spalanie bylo max 9 litrow. Bag nie jest przebity, wiec paliwo nie ucieka. Co moge jeszcze zrobić?
- krygon
- Czytacz
nie, obroty stale jedynie na zimnym silniku troche drgaja, ale to normalne.
[ Dodano: 2012-02-14, 14:38 ]
jedynie mialem taka sytulacje ze jechalem do pracy i auto mi zgasło. Wskaznik poziomu paliwa mi nie dziala wiec od poczatku gdy go mam rozpracowalem taktyke (liczenie kilometrow) okolo 12litrow na 100 km w zime. i przy zrobieniu 60 km za 10 litrow auto mi staneło. Powiedzieli mi ze moglo mi zamarznąć wiec troche dluzej probowalem go odpalic i tak 2 dni go odpalalem. Po zalaniu paliwa zaswiecila mi sie kontolka oleju i musialem wlac az 1.5l oleju bo chyba zalalem lub cos. Patrze regularnie na stan oleju i nie brakuje go.
[ Dodano: 2012-02-14, 14:38 ]
jedynie mialem taka sytulacje ze jechalem do pracy i auto mi zgasło. Wskaznik poziomu paliwa mi nie dziala wiec od poczatku gdy go mam rozpracowalem taktyke (liczenie kilometrow) okolo 12litrow na 100 km w zime. i przy zrobieniu 60 km za 10 litrow auto mi staneło. Powiedzieli mi ze moglo mi zamarznąć wiec troche dluzej probowalem go odpalic i tak 2 dni go odpalalem. Po zalaniu paliwa zaswiecila mi sie kontolka oleju i musialem wlac az 1.5l oleju bo chyba zalalem lub cos. Patrze regularnie na stan oleju i nie brakuje go.
- krygon
- Czytacz
• Strona 1 z 1