Problem jest nastepujacy.
Uruchamiam zimny silnik i autem ciezko ruszyc bo gasnie,gdy juz rusze to auto przerywa i nie rowno pracuje. Przy ok temp 70 stopni problem ustaje. I tutaj moje pytanie,czy to wina uklady zaplonowego czy cos wiecej??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
w pierwszej kolejności to wymiana kabli WN, świec kopułki i palca na nowe - wszystkie te objawy pokazują się przy wilgotnej pogodzie oraz po porannym odpaleniu silnika - rosa na kablach + stare kable + przebicie i iskra skacze na zewnątrz kabla.
Jak dawno wymieniałeś te elementy?
Jak będziesz kupował to świece tylko 3-elektrodowe - dedykowane do silników VW najlepiej firmy NGK, kable najlepiej BERU (ok. 230 zł za komplet) lub jakieś inne do 150 zł, kopułka i palec to w 60 zł się zmieścisz.
Jak dawno wymieniałeś te elementy?
Jak będziesz kupował to świece tylko 3-elektrodowe - dedykowane do silników VW najlepiej firmy NGK, kable najlepiej BERU (ok. 230 zł za komplet) lub jakieś inne do 150 zł, kopułka i palec to w 60 zł się zmieścisz.
-

prezesik - Members
prezesik25, niby dlaczegi koniecznie 3 elektrodowe? nie sugeruj sie zbyt mocno iloscia elektrod bo raczej to zbedny bajer tym bardziej w przypadku 1.4 ja w sowim ABFie fabrysznie mialem jednoelektrodowe i nie bylo problemow
-

Imper - Members
czy swiec wieloelektrodowych nie stosuje sie do LPG?
[ Dodano: 2010-05-19, 19:34 ]
Mam takze pytanie,czy przy wymianie silnika na 1.6 ABU musialbym bym wymienic skrzynie biegow?? I co jeszcze musialbym ewentualnie wymienic,prosze o wskazowki.
[ Dodano: 2010-05-19, 19:34 ]
Mam takze pytanie,czy przy wymianie silnika na 1.6 ABU musialbym bym wymienic skrzynie biegow?? I co jeszcze musialbym ewentualnie wymienic,prosze o wskazowki.
- Lvkasz
- Czytacz
• Strona 1 z 1