1.4 60 KM ABE F804 - komputer

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

1.4 60 KM ABE F804 - komputer

Postprzez Bartekk942 » 28 sie 2012, o 14:06

Witam, posiadam golfa 3 93r z silnikiem 1.4 60km ABE F804. Czy ten samochód ma komputer, aby podpiąć się kablem VAG? Pozdrawiam.
Bartekk942
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 sie 2012, o 18:01
Lokalizacja: wrocław

1.4 60 KM ABE F804 - komputer

 

Postprzez palio » 28 sie 2012, o 15:33

A czy przypadkiem nie chodzi o silnik o znaczeniu AEE?
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3888
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 28 sie 2012, o 17:52

Możesz się podpiac komputerem do sterownika każdego benzynowego silnika Golfa III. A kod który podałes jest z tabliczki znamionowej na pasie przednim i niema nic wspólnego z oznaczeniem silnika. W tym roczniku 1.4 to masz na 99 procent silnik ABD
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Bartekk942 » 28 sie 2012, o 20:08

pablomed napisał(a):Możesz się podpiac komputerem do sterownika każdego benzynowego silnika Golfa III. A kod który podałes jest z tabliczki znamionowej na pasie przednim i niema nic wspólnego z oznaczeniem silnika. W tym roczniku 1.4 to masz na 99 procent silnik ABD


Może kolega podpowiedzieć, gdzie jest gniazdo aby się wpiąć? Pozdrawiam.
Bartekk942
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 sie 2012, o 18:01
Lokalizacja: wrocław

Postprzez Ranger » 28 sie 2012, o 23:27

gniazdo OBD2 znajduje sie nad zapalniczką, jeżeli jednak plastkim tam jest stały, to gniazdo OBD1 jest pod dwoma kwadracikami obok ogrzewania szyby. ;)
Avatar użytkownika
Ranger
Czytacz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 27 sty 2012, o 17:27
Lokalizacja: Mysłowice

Postprzez Bartekk942 » 29 sie 2012, o 08:48

Ranger napisał(a):gniazdo OBD2 znajduje sie nad zapalniczką, jeżeli jednak plastkim tam jest stały, to gniazdo OBD1 jest pod dwoma kwadracikami obok ogrzewania szyby. ;)


Dzięki kolego, znalazłem. Czy takim kabelkiem będę mógł sczytać błędy w golfie?

link: http://allegro.pl/kabel-interface-diagn ... 42825.html

Używam go do octavi 1, ale nie wiem czy do golfa podejdzie.
Bartekk942
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 24 sie 2012, o 18:01
Lokalizacja: wrocław

Postprzez Ranger » 29 sie 2012, o 18:03

powinien działać, bo to na całą grupe VW jest :)
Avatar użytkownika
Ranger
Czytacz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 27 sty 2012, o 17:27
Lokalizacja: Mysłowice

Postprzez Myst » 29 sie 2012, o 18:07

On jest tylko na wejscie obd II, vw roczniki 1990 do 2004, bedzie dobry o ile u siebie masz wejscie OBD II?starsze MK3 miały OBD I. Złącze OBD1 do 07.93 r. a OBD2 od 08.93 r, według dokumentacji. :-)
Avatar użytkownika
Myst
Czytacz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 12 gru 2011, o 20:55
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez Ranger » 29 sie 2012, o 20:49

Jak znalazł to chyba oglądał czy to te, a jak nie to można kupić przejsciówke za kilka zł np na allegro :mrgreen:
Avatar użytkownika
Ranger
Czytacz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 27 sty 2012, o 17:27
Lokalizacja: Mysłowice


- - - Jak oświetlić pomieszczenie z maszynami przemysłowymi? Przeczytaj wpis na luxmat.pl



Powrót do Silniki benzynowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości