Witam
mam takie pytanie.czy mozna zwiększyc obroty (i jak to zrobic) na biegu jałowym ale tylko na benzynie (bo na gazie ma dobre) w golfie iii 1.4.czasami zgaśnie ma malych obrotach jak jade na bęzynie
Moderator: Moderator
Nie można. Obrotami steruje komputer. Wg mnie masz zbyt niskie obroty z powodu uszkodzonego silniczka krokowego lub czujnika temperatury cieczy ( 4-pinowy pod aparatem zapłonowym ). Przy uruchomionym silniku zdejmij wtyczkę z tego czujnika. Jeżeli obroty wzrosną do 1100/min tzn., że krokowy jest sprawny a do wymiany jest czujnik temperatury. Jeżeli nic się nie zmieni to masz krokowca do wymiany lub przeczyszczenia.tommen4 napisał(a):czy mozna zwiększyc obroty (i jak to zrobic) na biegu jałowym ale tylko na benzynie
prezesik25 napisał(a):Nie można. Obrotami steruje komputer. Wg mnie masz zbyt niskie obroty z powodu uszkodzonego silniczka krokowego lub czujnika temperatury cieczy ( 4-pinowy pod aparatem zapłonowym ). Przy uruchomionym silniku zdejmij wtyczkę z tego czujnika. Jeżeli obroty wzrosną do 1100/min tzn., że krokowy jest sprawny a do wymiany jest czujnik temperatury. Jeżeli nic się nie zmieni to masz krokowca do wymiany lub przeczyszczenia.tommen4 napisał(a):czy mozna zwiększyc obroty (i jak to zrobic) na biegu jałowym ale tylko na benzynie
.... help
Sam kiedyś tak sprawdzałem podstawę wtrysku, psikałem i psikałem, aż pojawił się płomień na silniku o.O Pierwsza rzecz jaka mi przyszła na myśl to wyjazd natychniast z garażu, aby przypadkiem drugie auto nie spłonęło. Okazało się, że miałem przebicie na kablach WN i zapaliły się na chwilę opary dezodorantu. Sorki za OT nie na temat, ale musiałem to napisać
Żadną śrubką nie podkręcisz obrotów na benzynie, pozostaje tylko szukać usterki.
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości