mialem niedawno problemy z golfikiem, bo palil ok 14l/100(LPG) i strasznie kopcil na benzynie..
usterka: sonda lambda.. wymiana pomogla, nie kopcil a na gazie pewnego razu wyszlo 9l/100..
sytuacja sie powtarza gdyz wzroslo mi spalanie i kopci, ale mniej niz kiedys..
czy znowu padla sonda?! z czym to moze byc zwazane?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
hej panowie i panieee! wczoraj wieczorkiem zbrakło mi gazuuu!!!!!!!! po obliczeniu wyszło tak:[shadow=red][/shadow]248km na 35litrach gazu!!!!!!!!!!czyli BITE 14 LITRÓW GAZU PO MIESCIE!!!! SILNIK 1.8 75KUCY, MAM GOLFIKA MIESIĄC DOPIERO I JAK KUPIŁEM TO PALIŁ 11 PO MIEŚCIE PRZY CIĘŻKIEJ NODZEEE,,,I STWIERDZIŁEM ŻE WYMIENIE FILTR GAZU+REGULACJA(U GAZOWNIKÓW PODŁĄCZALI PO LAPTOPA)OKAZAŁO SIĘ ŻE NIEDOŚĆ ŻE ODPIĘTY JEST TAKII TRÓJNIK CO ON NIBY ELEKTRONICZNIE STERUJE GAZEM, TO PO PODŁĄCZENIU OKAZAŁO SIĘ ŻE JEST USZKODZONY,,,,WIĘC WSTAWILI NOWY WZIELI ZA NIEGO 130ZŁ:/ ,,,,,A TEN NOWY MA NA SOBIE TEŻ TAKIE FAJNE POKRĘTEŁKO...O PODPIĘTĄ TĄ KOSTKE OD ELEKTRONIKI...NIEWIEM CO TO JEST 1 RAZ MAM AUTO NA GAZ,POPRZEDNIO MIAŁEM DIESELKA I BENZYNKE, A HA DODAM ŻE GAZ MA LECIUTKO PONAD ROK,,,NIEDAWNO SKOŃCZYŁA SIĘ GWARANCJA-FAJNIE....ŚWIEŻO PO GWARANCJI ZACZOŁ SIĘ PIER....WRRR! WIĘC PO REGULACJII I WYMIANACH PALII 14,,,A PRZED Z BRUDNYM FILTREM I ODPIĘTYM TRÓJNIKIEM(CHYBA TEN CO STERUJE GAZEM-DAWKĄ) PALIŁ 11... O CO TU CHODZII? PROSZĘ WAS O POMOC?PORADY?WASZE OPINNIEEE MÓJ GG JEST PODANY WIĘC JAK COŚ TO PISZCIE!!!!
-

jacekPlacekkk - Gaduła
7,5 l LPG/100 km - trasaveronx napisał(a):@Prezesso
kolego jak możesz napisz mi tutaj lub na PW ile Ci pali Twój golfik lpg , bo mam taki sam silnik a ostatnio mi coś chyba gaz szwankuje bo w cyklu mieszanym wyszło mi 14l/100km , pozdrawiam
8 l LPG/100 km - cykl mieszany
- instalacja II generacji z przełącznikiem PB - LPG - PB/LPG
- dopływ gazu do miksera regulowany ręcznie śrubą
- instalacja założona przy przebiegu 90 tys., obecnie nabite już 256 tys., raz wymieniany komplet naprawczy parownika
-

prezesik - Members
tak jak kolega pisze na pewno tak jest, ja mam też problem z lambda bo mam zwarci do masy, muszę to jakoś rozwikłać, bo ci gazownicy to ..... każdy ci innego mówi.prezesso napisał(a):jeżeli kupiłeś jakiś tani zamiennik to napewnoczy znowu padla sonda?
Dla słabych klęska, dla cierpliwych nadzieja, dla upartych zwycięstwo!
- bzy_mar
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)