Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zawieszające się obroty
Witam czasami zacinają mi się obroty na 2 tysiącach czasami spadają do normalnych ale bardzo wolno, a czasami jest wszystko w normie dzieję sie tak zarówno na LPG jak i na BP na luzie obroty nie skaczą, szukam przyczyny ma ktoś jakieś pomysły co to może być?? VW GOLF III 1996 1,8. Silniczek krokowy nie wiem czy dobry ale mam tak już nie pierwszy raz dzieję się tak podczas grzebania w silniku (po wymianie króćca wody, wymiana oleju) Ostatnio pomogła regulacja obrotów, teraz jeszcze nie byłem u mechanika.
- soniak87
- Czytacz
Spróbuj na początek przeczyścić krokowy ,potem zobacz czy nie ma jakiegoś lewego powietrza ,bo może gdzieś zasysać i podnosi przez to obroty 

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
Przeczyść aktualator (krokowiec LPG) , chyba że masz śrubę i odepnij wtyczkę ze sterownika LPG i najważniejsze sprawdź plusy i minusy od sterownika LPG do Aku oraz 2 bezpieczniki na tej magistrali oraz wpinkę która jest na kablu między aparatem a cewką tam idzie sygnał do sterownika o krokach. , Ostatnie ważne kiedy wymieniałeś filterek LPG 

-

pietrasiak2 - Members
soniak87 napisał(a): nikt nie umie tego naprawić
Czyli problem tylko na gazie tak?
soniak87 napisał(a):na lpg dalej sie zacina wszystkoco mam robic?
wywal ten krokowy do gazu i załóż manualny na śrubkę beż kostki i wyreguluj, też tak mi wariował raz w 1,8 Vento
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
Nie wiadomo o który silnik chodzi, o jaki gaz, ale wszyscy gotowe rady i sposoby z miejsca...
Podstawa to filterek gazu, ale jest też druga opcja - tankujesz ciągle na tej samej stacji?
Podstawa to filterek gazu, ale jest też druga opcja - tankujesz ciągle na tej samej stacji?
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Opik, od kiedy filterek ma wplyw na zawieszajace sie obroty?
Poprzedni moj golf po zakupie mial tak zasyfiony filterek ze sie w pale nie miesci i z obrotami nie bylo problemow. Raczej jest tak jak mowia chlopacy, attuator swiruje pawianca. Gdzies kiedys czytalem o wyjeciu z niego jakiegos bolczyka czy czegos w ramach sprawdzenia, ale malo pamietam. Poszukaj co nie co o nim. Jesli na pb jest ok a na lpg to oczywiste, ze trzeba szukac w instalacji najpierw.
Poprzedni moj golf po zakupie mial tak zasyfiony filterek ze sie w pale nie miesci i z obrotami nie bylo problemow. Raczej jest tak jak mowia chlopacy, attuator swiruje pawianca. Gdzies kiedys czytalem o wyjeciu z niego jakiegos bolczyka czy czegos w ramach sprawdzenia, ale malo pamietam. Poszukaj co nie co o nim. Jesli na pb jest ok a na lpg to oczywiste, ze trzeba szukac w instalacji najpierw.Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Więc tak krokowca od gazu nie ma już dawno (któryś z poprzednich właścicieli wywalił jest na śrubę) Regulacja była nic to nie pomogło. Problem na gazie i na BP. Filtr gazu nowy, tankuje LPG i BP na różnych stacjach (teorie uciekających oktanów BP też już słyszałem)
- soniak87
- Czytacz
Zacznij od drugiej strony
Wysokie obroty
co steruje obrotami ?
krokowy odpowiada za sterowanie
terazskąd krokowie wie jak sterować?
informacja z czujników
Sonda
temperatura płynu
temperatura powietrza
temperatura paliwa
połorzenie przepustnicy
jeśli sprawdzone te podstawowe czujniki to pozostaje kontrola błedów ECU wykasowanie jazda i sprawdzenie jakie sie pojawiły
teraz bedziesz wiedział gdzie szukać
Sprawdzałeś lewe powietrze?
Dezodorant i psikanie?
co z filtrem powietrza w silniku i dolotem?
pytań wiele a uparłeś sie na coś konkretnego
gazownik odsyła do mechanika mechanik spowrotem
możę warto zmienić garażowego dłubake na mechanika samochodowego?
Wysokie obroty
co steruje obrotami ?
krokowy odpowiada za sterowanie
terazskąd krokowie wie jak sterować?
informacja z czujników
Sonda
temperatura płynu
temperatura powietrza
temperatura paliwa
połorzenie przepustnicy
jeśli sprawdzone te podstawowe czujniki to pozostaje kontrola błedów ECU wykasowanie jazda i sprawdzenie jakie sie pojawiły
teraz bedziesz wiedział gdzie szukać
Sprawdzałeś lewe powietrze?
Dezodorant i psikanie?
co z filtrem powietrza w silniku i dolotem?
pytań wiele a uparłeś sie na coś konkretnego
gazownik odsyła do mechanika mechanik spowrotem
możę warto zmienić garażowego dłubake na mechanika samochodowego?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Nie dłubie w garażu tylko jeżdze po profesjonalnych warsztatach! Silnik krokowy nowy, sonda jeden warsztat powiedział, że skoro się nic nie świeci więc jest dobra i ona nie ma nic do obrotów sprawdziłem w innym jest dobra, przepustnica czyszczona, Był podpinany komputer w salonie nic nie wykazał, lewego powietrza nie ma (też już kilka warsztatów sprawdzało) filtr powietrza nowy wszelkie wężyki wymienione. (nie pytajcie ile już tam nie potrzebnie wsadziłem kasy)
- soniak87
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)