witam,
ile mniej więcej kosztowałoby przywrócenie do życia zatartego silnika (1.8 + lpg), prawdopodobnie zatartego...
(na drodze ekspresowej nagle zapaliła się czerwona kontrolka oleju, silnik zgasł i na luzie jechałem jeszcze dobre kilkaset metrów dziwne stuki. dodam że nie pierwszy raz to się zdarzyło ale... przy dłuższej jeździe z prędkością 140 - 150 zapalała się ta kontrolka, stan oleju na bagnecie wskazywał zero, nawet go na bagnecie nie było ale po kilku minutach spływał i był znowu w normie /olej nigdzie nie cieknie, nie pali itp, jest cały czas w normie/)
opłaca się to remontować czy prościej wymienić silnik?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
no hej ja bym proponował pojechać do innego machanika chyba że masz pewnego ,a jak jest to co podejrzewa to ja wolałbym kupić silnik z pewnych rąk niż to naprawiać
-

wojtek070580 - Badacz tematu
kolego jedz do innego mechanika, najlepiej kilku, albo 1 sprawdzonego. Jezeli silnik zatarty to nie bawiłbym sie w naprawe tylko kupil nowy i przeszczepił
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Te kolego ja sie zgodze z kolega wyzej odwiedz innego sprawdzonego mechanika. Zebys nie wywalil kasy na nowy silnik a naprawa tzn czesc 5zl tak jak u mnie bylo
A propo klekotania moj chodzil jak rozrzutnik do gnoju albo rozjechany diesel jak mi ta zaslepka wypadla z pompy oleju, 4 pseudo mechanikow diagnoza - zatarty/przekrecony wal i zatarte costam nie ma smarowania itp itd
Pozdro i nie daj sie ciulom!
A propo klekotania moj chodzil jak rozrzutnik do gnoju albo rozjechany diesel jak mi ta zaslepka wypadla z pompy oleju, 4 pseudo mechanikow diagnoza - zatarty/przekrecony wal i zatarte costam nie ma smarowania itp itd
Pozdro i nie daj sie ciulom!
-

Zaba2 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)