Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zalewa się na bęzynie
Hej wszystkim mama problem może spotkał się ktoś z tym Na bęzynie nie mogę odpalić tak jak by się zalewał a na gazie idzie jak szczała co to może być przyczyną może komputer złapał błędy proszę o pomoc
- Damik
- Czytacz
odzywa się pompa paliwa w baku jak przekręcisz zapłon? wtrysk podaje paliwo (na VAGu czyli pod komputerem możesz sprawdzić czy nie ma błędów)?
Jeśli na LPG pracuje silnik
to szukasz uszkodzeń na linii zasilania PB czyli pompka paliwa, wtrysk, filtr paliwa czy węże
Jeśli na LPG pracuje silnik
to szukasz uszkodzeń na linii zasilania PB czyli pompka paliwa, wtrysk, filtr paliwa czy węże
-

marcinkoz2910 - Members
Na VAGu pokazuje że coś z sondą się dzieje ale nie wiem już pompka się odzywa
[ Dodano: 2010-01-07, 19:34 ]
Kilka dni temu gaz założyłem no i od tej chwili tak się dzieje czy by coś pokręcili
[ Dodano: 2010-01-07, 20:34 ]
witam na VAGu brak błędów po dłuższym przytrzymaniu obrotów chodzi na benzynie ale silnik nie pracował stabilnie, trzęsienie jakby nie palił na wszystkich garach, wykręciłem świece sa BOSCH 3-elektrodowe niby wszystkie suche, czy może to wina świec ze dostały na gazie w krótkim okresie pracy. tak naprawde nie wiem ile one maja przejechane bo jak kupiłem auto to nic nie robiłem bo nic się złego nie działo.
[ Dodano: 2010-01-07, 19:34 ]
Kilka dni temu gaz założyłem no i od tej chwili tak się dzieje czy by coś pokręcili
[ Dodano: 2010-01-07, 20:34 ]
witam na VAGu brak błędów po dłuższym przytrzymaniu obrotów chodzi na benzynie ale silnik nie pracował stabilnie, trzęsienie jakby nie palił na wszystkich garach, wykręciłem świece sa BOSCH 3-elektrodowe niby wszystkie suche, czy może to wina świec ze dostały na gazie w krótkim okresie pracy. tak naprawde nie wiem ile one maja przejechane bo jak kupiłem auto to nic nie robiłem bo nic się złego nie działo.
- Damik
- Czytacz
Możliwe że coś źle założyli gaziarze nie wiem nie widziałę Twojego motorka
ale jak jest tak jak piszesz to zajedź do nich i powiedz co się dzieje
Możesz też mieć filtr paliwa brudny
ale jak jest tak jak piszesz to zajedź do nich i powiedz co się dzieje
Możesz też mieć filtr paliwa brudny
-

marcinkoz2910 - Members
Re: Zalewa się na bęzynie
\Damik napisał(a):Hej wszystkim mama problem może spotkał się ktoś z tym Na bęzynie nie mogę odpalić tak jak by się zalewał a na gazie idzie jak szczała co to może być przyczyną może komputer złapał błędy proszę o pomoc
Miałem ten sam problem Komputer łapie błędy po przełączeniu na gaz jak sie jeździ na benzynie to chodzi normalnie
sonda lambda źle wysyła sygnał i daje za dużo paliwa musisz jechać do gaziarza co ci to robił i niech ustawi emulacja masa przebieg niesymetryczna HI/LO = 350/450
albo niech ci zamontują przekaźnik resetujący ECU ja taki mam i pracuje prawie że idealnie tylko nieraz pierdzi ale dodam trochę gazu to normalnie chodzi
jak nie dawno robiłeś gaz to nie płać im nic za przekaźnik a jak będa chcieli kase to powiedz No to niech mi pan wymontuje ten gaz i zwróci pieniądze jak pan nie wie do jakiego samochodu można montować gaz.
a i jeszcze jak masz gaz z komputerkiem to mozesz odłączyc kleme od akumulatora to ci nie bedzie gasl ale po kilku odpaleniach mapa benzyny sie rozjeżdża i od nowa obroty trzyma na 200 i gaśnie
- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)