Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zalane świece???
Mam pytanie-dzisiaj próbowałem odpalić golfa i tu zonk-3 razy zakręcił(aku jest nowe),dodałem 2-3 razy gazu,zaczęło smierdzieć benzyną i nic-nie odpalił.Czy przyczyną są zalane świece??
- piter1512
- Badacz tematu
tu jeszcze zależy czy silnik był ciepły czy zimny. jak zimny to mogło już zalać świece, jak na gorącym to nie powinno się nic stać, chociaż domyślam się że był zimny. ile km nalotu mają świece, kable w jakim stanie? to że nie odpalił to nie wina zalanych świec, mokre świece to tylko efekt jakiegoś niedomagania układu zapłonowego
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Świece i kable wymieniałem ok.3-4 miesiące temu,do tej pory było wszystko ok,zilnik był zimny-2 dni wcześniej odpalił normalnie(za 2 razem) a wczoraj już nietrollu napisał(a):tu jeszcze zależy czy silnik był ciepły czy zimny. jak zimny to mogło już zalać świece, jak na gorącym to nie powinno się nic stać, chociaż domyślam się że był zimny. ile km nalotu mają świece, kable w jakim stanie? to że nie odpalił to nie wina zalanych świec, mokre świece to tylko efekt jakiegoś niedomagania układu zapłonowego
- piter1512
- Badacz tematu
Kolego sprawdź czy nie masz pęknięć na cewce.U mnie było pęknięcie na obudowie cewki i w wilgotne dni miałem problem z odpaleniem.Zaizolowałem obudowe taśmą izolacyjną i problem znikł.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)