Chcę założyć instalacje w swoim golfie. Nie znam się na możliwościach i osprzęcie więc mam do Was kilka pytań
Mam golfa 3 1.4 w benzynie 60KM rocznik 94
jakiej generacji instalacje warto założyć ? słyszałem że sekwencji nie warto bo to i tak nic nie da.
poradźcie coś. Jakie podzespoły użyć? Ile to kosztuje? jak się sprawdza w eksploatacji? Czy coś ważnego powinienem wiedzieć?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Temat poruszany wielokrotnie. Na forum istnieje opcja szukaj.
http://www.golf3.pl/topics36/14-abd-a-lpg-vt55018.htm
http://www.golf3.pl/topics36/14-abd-a-lpg-vt55018.htm
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Do jednopunktu zakłada się gaz 2 generacji.Z mojego doświadczenia moge ci polecić sterownik Bingo m i parownik Tomasetto.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
taksamo polecamłukasz1983 napisał(a):Do jednopunktu zakłada się gaz 2 generacji.Z mojego doświadczenia moge ci polecić sterownik Bingo m i parownik Tomasetto.
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
ja również potwierdzam wszysto łądnie działa na Bingo M, jedna wada kontrolka poziomu gazu

Jestem bokiem prędkości
- Pawełgolfgreen
- Badacz tematu
Pawełgolfgreen napisał(a):ja również potwierdzam wszysto łądnie działa na Bingo M, jedna wada kontrolka poziomu gazu![]()
Dokładnie rezerwa to porażka,zapala się kiedy chce,dlatego ja nie zwracam na nią uwage.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kwestia regulacji czujnika magnetycznego przy butli.łukasz1983 napisał(a):Pawełgolfgreen napisał(a):ja również potwierdzam wszysto łądnie działa na Bingo M, jedna wada kontrolka poziomu gazu![]()
Dokładnie rezerwa to porażka,zapala się kiedy chce,dlatego ja nie zwracam na nią uwage.
Ja kupiłem na allegro taki wskaźnik poziomu LPG w butli z takimi diodami ułożonymi w ukos. Koszt takiego wskaźnika na allegro 60 PLN, po poprawnej regulacji super wskazuje ilość gazu w butli.
-

prezesik - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)