Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Żabkowanie na benzynie
Mam taki oto problem . Auto mi żabkuje na benzynie . Gdy ruszam idzie w miarę w porządku , po chwili , delikatnie przerywa i tak aż do 3 biegu , dopóki sie nie nagrzeje . Na gazie idzie Ok . Co bylo zrobione ? Świece , Kable WN , krokowy , podstawa wtrysku i gazownik . Myślałem że to lambda i tez wymieniłem ją , ale nie byłem na komputerze . Jest możliwość że błąd został w kompie , i dopiero po podłączeniu kompa i wykasowaniu błędu będzie znów wszystko ok ?
- Okonik5
- Badacz tematu
Okonik5 napisał(a):Co bylo zrobione ? Świece , Kable WN , krokowy , podstawa wtrysku i gazownik . Myślałem że to lambda i tez wymieniłem ją , ale nie byłem na komputerze . Jest możliwość że błąd został w kompie , i dopiero po podłączeniu kompa i wykasowaniu błędu będzie znów wszystko ok ?
Nie sprawdziłeś jeszcze czujnika cieczy chłodzącej. Zrób tak odepnij wtyczkę z czujnika cieczy odpal jak auto bedzie lepiej się zbierało to będzie do wymiany.
Możesz jesze zrobić reset ECU opisy są na forum

-

pietrasiak2 - Members
Okonik5 napisał(a):Czujnik cieczy , mam do wymiany odkąd mam auto. Stało się to nagle że żabkuje . Nie mam pomysłu co jeszcze może być winne .
Nie zrobiłeś testu j/w pisałem

-

pietrasiak2 - Members
Zrobiłem reset ECU . Nadal to samo . Dzień po wymiany sondy było wszystko ok . Ale znow nadal jest . Objawy takie że ma słabe przyspieszenie , a niekiedy jedzie normalnie , tylko na niskich obrotach go tak poddusza . Myślę że to nie jest koniec silnika ? Stało się to nagle . A filtr paliwa może to być ?
- Okonik5
- Badacz tematu
Okonik5 napisał(a): Myślę że to nie jest koniec silnika ? Stało się to nagle . A filtr paliwa może to być
Sprawdź ciśnienie na cylindrach wykluczysz silnik.
Może być winny filtr paliwa jak i też pompa paliwa przy mono powinna mieć 1,2 bara plus wydajność może masz brud pod pompą na siatce?
Ale ja wpiął bym go pod kompa i sprawdził co jest po wymianie sondy?
-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)