Wysokie spalanie ! 23l gazu-120km przejechania

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Wysokie spalanie ! 23l gazu-120km przejechania

Postprzez skoczek-10 » 4 lis 2014, o 18:03

Panowie nie wiem co sie dzieje. Zatankowalem samochod za 50zł lpg-banan na pysku i w myslach: ciekawe ile przejade-nie mniej powinienem niz 200km. Dzis wracam ze szkoły, a tu brak gazu przy 120km. Dodam ze auto nie żyłowane tylko spokojnie jężdzone. Jestem w szoku. Ostatnio zauwazylem ze kable od sony były wyrwane ale je podlączylem. Ajuto posiadam od 3 miechów i na wakacjach jechałem nad soline to na 27litrach przejechałem 350km a dzis na jakis 23litrach 120km:O Co to może byc? Pomożcie bo nie wiem czy do mechaniora sie wybrac czy do gazownika
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Wysokie spalanie ! 23l gazu-120km przejechania

 

Postprzez Gesiu_15 » 4 lis 2014, o 18:09

skoczek-10, i tu pytanie czy ta sonda lambda działą ? pojedź do gaziarza i ci powie , jak nie to wymiania .

Druga sprawa kiedy wymieniany filtr gazu ? ile parownik ma nalatane ? Jak sporo to albo wymiana albo regeneracja . Podjedź do ogarniętego gazownika niech ustawi ci LPG .
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 4 lis 2014, o 18:11

no nie sprawdzałem sondy;/ ile gaziarz bierze? i powie mi czy sonda jest do wymiany?
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez Gesiu_15 » 4 lis 2014, o 18:28

skoczek-10, ja ci nie powiem ile gaziarz ci skasuje . Wymień filtr gazu + ustawienie gazu . U mnie za ustawienie gazu płacę 30 zł bez wymiany filtra , i po podłączeniu analizatora gaziarz ci powie czy sonda lambda działa czy kaputt .

Sprawdzałeś na komputrze masz jakieś błędy ?
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 4 lis 2014, o 18:31

no miał miec kumpel kabel , bylem u niego i okazalo sie ze ma VAGA a nie ten co ja potrzebuje;/ i nie sprawdzałem go na kompie
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez Gesiu_15 » 4 lis 2014, o 18:33

skoczek-10, najlepiej też sprawdź go na kompie . Sonda pewnie do wymiany skoro takie spalanie i profilaktycznie wymiana filterka gazu i ustawienie lpg :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 4 lis 2014, o 18:34

dzięki za pomoc:)
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Nie podlączony elektrozawor gazu

Postprzez skoczek-10 » 4 lis 2014, o 21:05

Panowie pytanie mam. Sprawdzalem i w gazie powinny byc z tego co wiem 2 elektrozawory a sprawdzałem i 1 elektrozawor nie jest wogole podpiety. Podlaczałem go + do + i ogolnie chodzi tylko ze jest odłączony. Mozliwe ze przez ten zawor mi ucieka gaz?
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Re: Nie podlączony elektrozawor gazu

Postprzez Golf Maniak » 5 lis 2014, o 00:13

skoczek-10 napisał(a):Panowie pytanie mam. Sprawdzalem i w gazie powinny byc z tego co wiem 2 elektrozawory a sprawdzałem i 1 elektrozawor nie jest wogole podpiety. Podlaczałem go + do + i ogolnie chodzi tylko ze jest odłączony. Mozliwe ze przez ten zawor mi ucieka gaz?


Nikt tego Tobie nie powie za drugiej strony monitora.Podczas jazdy nie czujesz gazu w samochodzie :?: u mnie winowajcą zwiększenia spalania paliwa była podstawka pod wtryskiem.
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 5 lis 2014, o 16:48

byłem u gazownika- ku mojemu zaskoczeniu, powiedzial w prost ze to reduktor od gazu;/ nie sprawdzil szczelnosci ani nic tylko powiedzial ze to reduktor od gazu. nie podlaczyl nie sprawdzil sondy ani nic. 2 gaziarz podlegulowal lekko i tez powiedzial ze to reduktor i tez nie sprawdzil szczelnosci. Co za kraj. Tylko kasa w głowach. Zeby nie sprawdzic tak podstawowej i banalnej czynnosci
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez Gesiu_15 » 5 lis 2014, o 16:57

skoczek-10, jak masz takiego porządnego gaziarza zaufanego to podjedź . U mnie z spośród kilkunastu gazowników mam 2 zakłady zaufane :-) jeśli ma reduktor faktycznie sporo nalatane to wymiana .. uważaj aby cię nie naciągneli na niepotrzebne koszta
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 5 lis 2014, o 17:01

no włąsnie nie mam;/

[ Dodano: 2014-11-09, 22:03 ]
oto błedy ktore wyskoczyly po podlaczeniu pod kompa:
VCDS Version: Release 1.0
Sunday, 09 November 2014, 13:57:39:0
Control Module Part Number: 8A0 907 311 H
Component and/or Version: 1,8l R4 MONO 1.2.3 D51
Software Coding: PMC 01
Work Shop Code:
2 Faults Found:
00523 - Intake Air Temp Sensor (G42)
30-00 - Open or Short to Plus
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal

[ Dodano: 2014-11-10, 10:18 ]
ktoś cos doradzi?
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn


- - -



Powrót do Silniki benzynowe (LPG)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości