Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wysokie obroty .
Mam problem taki . Przy ilu stopniach sie powinno przełączać na gaz ? mam starą instalacje i muszę ręcznie przerzucać na gaz . Po odpaleniu i od razu przełączeniu na gaz ma fest wysokie obroty , dopóki się nie zagrzeje , poźniej chodzi spokojnie . Ale problem jest tez na benzynie że raz ma wysokie , raz ma ok a raz ma pół na poł . Cewka , kopułka , palec są nowe .
- Okonik5
- Badacz tematu
Okonik5, opinie przy jakiej temperaturze przełączać są różne, moim zdaniem możesz to robić jak tylko silnik chwilkę popracuje, praktycznie ja odpalam podjeżdżam pod bramę wyjeżdżam zamykam bramę i już przerzucam na LPG.
Koszt przerobienia instalacji na taką żeby się sama przełączała przy zwiększeniu lub zmniejszeniu obrotów to koszt założenia przełącznika np Lecho WRM jakieś 4 dychy plus montaż bardzo łatwy.
Natomiast problem z tymi obrotami na benzynie - o ile to silnik z wtryskiem jednopunktowym ABU lub AEA jest wielokrotnie opisany, może chodzić o błędy łapane od LPG, pomaga reset sterownika silnika wszystko opisane na forum. Inna przyczyna to nieszczelna podstawka wtrysku jeszcze inne przyczyny rzadziej.
Koszt przerobienia instalacji na taką żeby się sama przełączała przy zwiększeniu lub zmniejszeniu obrotów to koszt założenia przełącznika np Lecho WRM jakieś 4 dychy plus montaż bardzo łatwy.
Natomiast problem z tymi obrotami na benzynie - o ile to silnik z wtryskiem jednopunktowym ABU lub AEA jest wielokrotnie opisany, może chodzić o błędy łapane od LPG, pomaga reset sterownika silnika wszystko opisane na forum. Inna przyczyna to nieszczelna podstawka wtrysku jeszcze inne przyczyny rzadziej.
- pablomed
- Members
Bo ten problem z obrotami jest bardzo uporczywy . Stoisz na światłach i wszyscy na ciebie się patrzą . W tamtą zimę było wszystko ok . W lato tez od razu przełączałem na LPG . A teraz muszę czekać aż się zagrzeje . Może to również być krokowy ? Albo świece , bo z tego co wiem to bardzo dawno nie były zmieniane . Już nie wiem co zrobić
- Okonik5
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)