Witajcie,
mam pytanie: otóż jak w temacie zamierzam wymienic te elementy, bowiem po zakupie jeszcze tego nie dokonałem. Raz padła mi cewka i teraz się boję żeby nowa też nie padła bo nie wiem co jest tego przyczyną. Jak myślicie czy to po prostu wina cewki czy też może cewka była jedynie efektem zużycia innych elementów?
I jeszcze jedno jaka kwota przy wymianie tego wszystkiego wchodzi w grę? 100 zł wystarczy na dobrej jakości części?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana świec , przewodów WN i kopułki
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
100 to na same kable wysokiego napiecia
cewka padla raczej ze zmeczenia
golfy maja po 20 lat prawie i czesto jezdza na czesciach od niemca takze czasem sie zdarza.
cewka padla raczej ze zmeczenia
golfy maja po 20 lat prawie i czesto jezdza na czesciach od niemca takze czasem sie zdarza.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Hehe dzięki
ok kable są drogie, ale świece i kopułka to po ok. 20 zł prawda ? Chyba to wymienię dla spokoju:D Czyli Trójeczko GT myślisz że cewka po prostu sama w sobie była zmęczona i miała prawo pasc?
ok kable są drogie, ale świece i kopułka to po ok. 20 zł prawda ? Chyba to wymienię dla spokoju:D Czyli Trójeczko GT myślisz że cewka po prostu sama w sobie była zmęczona i miała prawo pasc?Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
-

A czy wymiana tych rzeczy w samodzielnym zakresie jest trudna? Bo u mechanika mnie jeszcze skasuja zapewne
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
-

Nie ma tu nic trudnego. Sam sobie poradzisz. Co do kabli to uważaj żebyś ich nie pomylił. Wyciągasz najkrótszy wkładasz nowy. Potem dłuższy i jeszcze dłuższy a na końcu ten do cewki.
Do świec dobry klucz i żebyś równo zakręcał by nie zerwać gwintu. To nie jest trudne. Kopułke jak ściągniesz tak samo zakładasz nową. Robisz sam a kasa zostaje na browara. Zawsze możesz jeszcze zapytać na pewno ktoś podpowie co i jak.
Do świec dobry klucz i żebyś równo zakręcał by nie zerwać gwintu. To nie jest trudne. Kopułke jak ściągniesz tak samo zakładasz nową. Robisz sam a kasa zostaje na browara. Zawsze możesz jeszcze zapytać na pewno ktoś podpowie co i jak.
Artur
- Artur G
- Czytacz
Adam co do cewki to tak mogla sama pasc. Pomysl ile ona pracy wykonuje przez tyle lat w roznych warunkach czasem sie zmeczy i wysiada. ( ot zlosliwosc rzeczy martwych).
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)