Witam
jestem posiadaczem golfa o szalonej pojemności 1.4 i do tego w maju założona została instalacja LPG jednopunktowa lecz teraz zauważyłem że moja golfina poza benzyna i gazem pali sobie też olej i z tej okazji myślę nad wymianą tej jednostki napędowej na zdrowszą i mocniejszą.
Tutaj jest moje pytanie jaki silnik będzie pasował tak żebym nie musiał wymieniać całej instalacji LPG a tylko przełożyć i wyregulować obecna instalacje.
pozdrawiam: czorny1106
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
bo ja akurat myślałem o 1.8 75km tez jest jednopunkt tylko nie wiem co bym musiał zmieniać w instalacji
- czorny1106
- Czytacz
czorny1106, nie myśl na razie o cenie dostosowania instalacji LPG bo koszty tego będą niewielkie w porównaniu z całym silnikiem. Co najwyżej mikser za kilka dych i reduktor za 150-180 o ile obecny będzie za słaby.
Lepiej zrób podstawową diagnostykę silnika, często pomaga na branie oleju sama tylko wymiana uszczelek zaworów - co jest tanie. A swap - musi kosztować o wiele więcej niż jakbyś sprzedał auto które masz i kupił mocniejsze - zastanów się nad tym.
Lepiej zrób podstawową diagnostykę silnika, często pomaga na branie oleju sama tylko wymiana uszczelek zaworów - co jest tanie. A swap - musi kosztować o wiele więcej niż jakbyś sprzedał auto które masz i kupił mocniejsze - zastanów się nad tym.
- pablomed
- Members
no tak można sprawdzić dlaczego bierze olej ale ja mam okazje dostać ten silnik za 200zł od znajomego który ten silnik będzie wymieniał na 2.0 i dlatego się pytam czy to będzie pasowało
- czorny1106
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)