Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana membran
Po wymianie membran nie chce mi chodzic na gazie słychać tylko pykniecie przy przełaczeniu i odrazu gasnie ? co to moze być ?
- krzysiek21
- Czytacz
Jeżeli miałeś zużyte membrany i pod nie ustawiony parownik, a teraz wsadziłeś nowe membrany nie zmieniając ustawień... to będzie źle
Rozłóż, sprawdź czy wszystko jest dobrze. złóż jeszcze raz i wyreguluj z jakąś instrukcją jeżeli koniecznie chcesz to sam zrobić. Podjedź do gazownika żeby od razu wszystko porządnie ustawił i po problemie 
Rozłóż, sprawdź czy wszystko jest dobrze. złóż jeszcze raz i wyreguluj z jakąś instrukcją jeżeli koniecznie chcesz to sam zrobić. Podjedź do gazownika żeby od razu wszystko porządnie ustawił i po problemie 
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
krzysiek21, dopisz jaki parownik, niektóre mają pewne niuanse o ktorych przy regeneracji trzeba wiedzieć. Na razie zrób próbę bąbelkową , czyli odłącz waż od miksera i włóż go do naczynia pod poziom wody - kilka mm. Następnie podepnij elektrozawory LPG "na krótko". śrubą na reduktorze ustaw tak żeby ledwo ledwo zaczęły sie wydobywac bąbelki gazu z węża. Jesli to się uda to na takim ustawieniu powinno zaczać chodzić na LPG - potem trzeba doregulować dokładniej.
- pablomed
- Members
Poruszałem przewodem który jest podłączony do silniczka krokowego no i teraz chodzi na gazie ale będę musiał podjechać do gazownika żeby mi wyregulował:)
- krzysiek21
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)