Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wyciekający olej.
Witam mam taki problem nie wiem czy trafiłem do odpowiedniego działu jak pomyłka to przepraszam. Problem jest taki ze wyciekał mi olej i widac było ze to uszczelka pod klawiatura to ją wymieniłem ale zaś trochę jest wyciek gdzieś koło rozrządu . Może mi ktoś tu coś poradzić?
- Golfik1.4KCH
- Berbeć
Jak koło rozrządu to najprawdopodobniej puścił simering wałka rozrządu. Innej opcji w tym miejscu nie ma 

-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Jest inna opcja - nieszczelności w narożnikach uszczelki tuż przy czopach trzymających wałek rozrządu. Ja w tych miejscach zawsze maznę trochę klejem Reinz dla uszczelnienia.AdiK__ napisał(a):Innej opcji w tym miejscu nie ma
-

prezesik - Members
Jak kupiłeś tanią uszczelkę pod dekiel to może cieknąć dalej. Polecam uszczelkę tej samej firmy co ta masa uszczelniająca "Victor Reinz", która ma dodatkowo trzy gumowe podkładki pod śruby. Ostatecznie może być dekiel wygnieciony - tez będzie ciekło.Golfik1.4KCH napisał(a):wcześniej mi ciekło z pod klawiatury więc uszczelka wymieniona jest to pewnie ten simering.
-

prezesik - Members
za uszczelke dałem cos ok 20 zł, jak ściągne tą plastikową obudowe to powinno widać czy jest mokro prawda?
- Golfik1.4KCH
- Berbeć
-

Dawca219 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)