Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wolne obroty problem;/
Wymieniłem króciec (plastikowy element wychodzący z bloku silnika) chyba tak sie to zwie . Od tej wymiany mam problemy z wolnym obrotami czy ten czujnik znajdujący sie na tym elemencie wpływa na dawkowanie paliwa??
-

PaZi91 - Czytacz
Tak to czujnik temperatury cieczy , ale napisz jaki ten problem z obrotami jest za duże za małe , falują?

-

pietrasiak2 - Members
długo jest na ssaniu 1,1tys obrotów jak sie nagrzeje spada na 1tys ale nizej juz nie a chyba powinno spaść? a i jak z ciagłem wtyczkę z tego czujnika odpaliłem i było deko ponad 1.1tys a wyczytałem ze jak sie zdejmie te wtyczkę w ogóle nie powinienem odpalić.
Może mi ktoś napisać jakie maja by wolne obroty silnika w stosunku do temperatury silnika?
Może mi ktoś napisać jakie maja by wolne obroty silnika w stosunku do temperatury silnika?
-

PaZi91 - Czytacz
Właśnie jak zdejmiesz wtyczkę z czujnika temperatury to odpalasz w trybie awaryjnym i zimą często tak się odpala , ale ewidentnie wymień czujnik tylko pamiętaj o kolorze

-

pietrasiak2 - Members
też wymieniałem króciec, i tez mi obroty wariują. tyle że mi falują i ich nie trzyma. Spadają tak nisko czasami ze myśle że zgaśnie a potem nagle wskakują na 1.1tys około. Nie wiem czym to jest spowodowane i ciągle sie z tym męcze. Podłączam sie do pytania. Też mam odpiąć czujnik temp. cieczy 4-pinowy i odpalić ?
Dodam jeszcze że obroty u mnie akurat falowały już wcześniej
Głównie na benzynie. Na LPG jest lepiej.
Dodam jeszcze że obroty u mnie akurat falowały już wcześniej
Głównie na benzynie. Na LPG jest lepiej.-

melcu - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)