Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wlew gazu
witam kolegów, potrzebuje pomocy odnosnie wlewu gazu, ostatnio zakładałem hak i przy demontarzu zderzaka musiałem rozebrac wlew gazu, teraz po złożeniu i podczas tankowania na stacji ucieka mi gaz po odłączeniu pistoleta. po rozkreceniu zauwazyłem ze pod kulka zagięta jest gumowa uszczelka poprawiłem ja i po kolejnym tankowaniu problem sie powtorzył. nie wiem czy dobrze założyłem sprezyne, jeden koniec ma waski otwor a drugi szeroki. prosze o pomoc. dodam ze przed rozebraniem wszystko działało cacy.
- Jas8504
- Czytacz
nikt nie widział jak to było pzred i cieżko bedzie określić co zgubiłeś lub co na opak jest złożone- konstrukcja jest prosta moze wystarczy obrócic tą sprężynę to ona ciśnie kulkę. Co do uciekania gazu - ucieka tylko z wężyka od wlewu do butli, nic więcej . Przynajmniej nie powinno bo przy butli masz drugi zawórJas8504 napisał(a):dodam ze przed rozebraniem wszystko działało cacy.

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
patrząc od strony zbiornika: najpierw kulka, potem sprężyna stroną otwartą w stronę kulki, nie odwrotnie i wsio w temacie. Czyli kulka ma swobodnie zamykać dziurę we wlewie jak patrzysz od zewnątrz, czyli nie rób tak jak wielu że wkłada kulkę a potem sprężynę węższą zamkniętą stroną w stronę kulki bo myślą że sprężyna ma kulkę dociskać, ją dociska tylko ciśnienie gazu
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)