Witam.
Mam od miesiąca problem z gazem. Otóż Golf (1,8 75KM kombi) zaczął coś dużo palić (pełna butla - 250KM) a zawsze na pełnej butli robiłem ok 370KM. Nie wiem co się stało. Miał ktoś podobny problem? Co to może być?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
tomassss89 napisał(a):Witam.
Mam od miesiąca problem z gazem. Otóż Golf (1,8 75KM kombi) zaczął coś dużo palić (pełna butla - 250KM) a zawsze na pełnej butli robiłem ok 370KM. Nie wiem co się stało. Miał ktoś podobny problem? Co to może być?
Przeglad instalacji gazowej trzeba zrobic
ale najwazniejsze to:
1) WYMIANA FILTERKA
oraz ustawienie dawki
Wszystko to u gazownika
-

K@mil - POMOCNIK

U mnie 40 zł Wymiana Filterka + Regulacja nie na oko tylko podlaczenie pod komputer i analizator spalin 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mi mówili że raz na 15-20 tys, ale profilaktycznie sam zmieniłem po 9 chyba bo miałem akurat dostęp. U mnie filterki ok 5-7zł, wymiana 30. Ale sam zmieniałem i będę bo jest to banalnie proste
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dziś byłem u gazownika. Powiedział mi że to może być reduktor. Podłączył mi pod komputer i coś regulował i mam zobaczyć jakie będzie spalanie. Mam pytanie czy we wszystkich instalacjach LPG są filterki? Bo ja mam jakąś stara instalacje a on o żadnym filterku nie mówił.
-

tomassss89 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)