Witam, mam gaz w aucie juz od kilku lat a ja jestem posiadaczem auta od lutego i nigdy nie bylo problemow az do dzis... normalnie na pelnej butli robilem w zaleznosci od jazdy od 290 do 310 km a dzis niespodzianka, 230 i koniec gazu... Jaka moze byc tego przyczyna? Dodam ze od paru dni gdy stalem na swiatlach w srodku auta bylo czuc wlasnie zapach gazu ale tlumaczylem to sobie temperatura a moze to jednak cos powazniejszego.... Licze na wasze pomocne opinie
Ostatnio edytowano 9 gru 2011, o 20:41 przez rav7, łącznie edytowano 1 raz
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
witam.
zapach gazu to nie przelewki, masz rozszczelnioną instalację, jak najszybciej udaj się do gazownika.
sprawdzą instalację i uszczelnią.
ja też tak miałem, skończyło się na wymianie całego parownika z o rurowaniem.
VW Golf III
Rok- 01.1993
Silnik- 1.6 ABU (b+g)
Model- 5-drzwiowy
no wlasnie jesli uda mi sie to pojade jutro ale gaz czuc tylko na zapalonym silniku i dodam jeszcze ze kiedy silnik jes zimny i wrzuce dwojke, jade tak z 30km/h i wcisne gaz w podloge to czuje jakby go "dławiło" ale kiedy juz zlapie temperature wszystko wraca do normy.
podepnie ci pod kompa i zobaczy o co kaman. albo filterek albo sprawdzi gdzie nieszczelnosc tym swoim preparatek z psiakczem. ogolnie sie nie przejmuj jezdze tak miecha i jeszcze nie wybuchl zapchany filterek bedzie tez wiecej palil albo jakis kijowy gaz zatankowales
Gaz zawsze na Statoilu tankuje. No okej, dzieki za szybkie odpowiedzi, jak podjade na serwis to powiem co bylo grane
[ Dodano: 2011-12-19, 15:30 ] Dzis wszystko sie wyjasnilo, okazalo sie iz problemem byl juz wysluzony reduktor a problem potengowal stozek ktory dostarczal zbybt duzo powietrza, mala regulacja i wszystko wrocilo do normy