Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
W deszczowa pore samochod Muli sie i przerywa
Witam Wszytskich. Ostatnio mialem czyszczona przepustnice i golfik pod komputerem. ponad to silnik ciekl wiec zostały wymienione uszczelniacze przy wałkach rozrzadu, i po sciagnieciu rozrzadu zaczał inaczej sie zachowywac.... szarpie, przerywa, wczoraj nawet gasł tak sie dzieje Tylko na gazie... silnik 1,6+ LPG sekwencja. pomozcie co moze byc...
-

ipela91 - Berbeć
ipela91 napisał(a):po sciagnieciu rozrzadu zaczał inaczej sie zachowywac
nie daje Ci to do myślenia?
rozrząd nie jest przestawiony? co do wilgoci i mulenia to przejrzyj układ zapłonowySarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
ale jak nby rozrzad byl przestawiony to dzialo by sie to caly czas na bp i lpg a to sie dzieje na lpg... gaz zamontowany 2 miechy temu i takie cyrki sie dzieja... przed czyszczeniem przepustnicy bylo podobnie... myslalem ze czyszczenie załatwi sprawe. po podłaczeniu do kompa wyskoczyl blad własnie na przepustnicy nic innego nie bylo..
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
-

ipela91 - Berbeć
adaptacja przepustnicy była? jeszcze raz układ zapłonowy - gaz jest wrażliwy na słaby zapłon, jak kable czy świece już liche to będą cyrki. Sprawdź czy kable nie mają przebicia, jak wygląda kopułka z palcem. Świece ile mają przejechane?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
swiece maja z 7 tys.. kable nie maja przebic bo sprawdzalem. pryskajac je woda jak byl właczony i nie przygasał. tak byla robiona adaptacja:)
[ Dodano: 2013-01-05, 15:18 ]
ostatnio rozmawialem ze znajomym, ktory tankowal gaz na tej samej stacji co ja, cos wspominał ze jego zasilanie jest uczulone na słabej jakosci gaz czy jest to moznaliwe ze zalezy od gazu jaki tankujemy?
[ Dodano: 2013-01-05, 15:18 ]
ostatnio rozmawialem ze znajomym, ktory tankowal gaz na tej samej stacji co ja, cos wspominał ze jego zasilanie jest uczulone na słabej jakosci gaz czy jest to moznaliwe ze zalezy od gazu jaki tankujemy?
Przodem jeżdżą wszyscy, tyłem niewielu, bokiem nieliczni...
-

ipela91 - Berbeć
Sprawdź czy parownik nie zamarza może zapowietrzony układ chłodzenia masz
Lub elektrozawór się nie otwiera do końca i ma niedomaganie masy w instalce LPG sprawdź
[ Dodano: 2013-01-05, 15:24 ]
A nie?Zatankuj marne paliwo co będzie się działo
Lub elektrozawór się nie otwiera do końca i ma niedomaganie masy w instalce LPG sprawdź
[ Dodano: 2013-01-05, 15:24 ]
A nie?Zatankuj marne paliwo co będzie się działo

-

pietrasiak2 - Members
-

strzeliniasty - Members
skoro w wilgotne dni to zobacz czy kable dobrze siedzą i czy kopułka jest dobrze zapięta
psiknij też plakiem albo czymś łatwopalnym w okolice wtrysku może ci lewe powietrze łapie jak wzrosną obroty to sprawdź czy wszystko masz dobrze skręcone
co do gazu to też możliwe że słabej jakości gaz jest ale to byś miał bez różnicy czy wilgotno czy nie problemy z jazdą 
psiknij też plakiem albo czymś łatwopalnym w okolice wtrysku może ci lewe powietrze łapie jak wzrosną obroty to sprawdź czy wszystko masz dobrze skręcone
co do gazu to też możliwe że słabej jakości gaz jest ale to byś miał bez różnicy czy wilgotno czy nie problemy z jazdą 
- PabloSBT
- Members
Posiadam silnik 1.6 ABU z gazem II generacji, generalnie auto chodzi dobrze, ale od czasu do czasu tez zdarzają się jaja, obroty spadają, brakuje mocy. I na LPG i na PB . Wymieniałem i regulowałem TPS , kupione świece NGK i kable Beru, kopułka i palec wyglądają dobrze. Auto ma ten problem od kupna, probowalem z tym walczyć jakos ale nie ma sensu wymieniac wszystkich czesci po kolei bo sie nie wypłace. Ucze się i nie zarabiam wiec mnie najzwyczajniej w świecie na to nie stać
Lewego powietrza nie łapie, krokowy wymieniony. Nie mam pojęcia co mu moży być. Jak by kolega znalazł rozwiązanie problemu lub ktoś z forumowiczów jest w stanie pomóc to byłbym wdzięczny za jakiekolwiek pomocne sugestie
Pozdrawiam !
Lewego powietrza nie łapie, krokowy wymieniony. Nie mam pojęcia co mu moży być. Jak by kolega znalazł rozwiązanie problemu lub ktoś z forumowiczów jest w stanie pomóc to byłbym wdzięczny za jakiekolwiek pomocne sugestie
Pozdrawiam !

-

melcu - Czytacz
Ja ze swoim też miałem cyrki w wilgotne dni i winna okazała się cewka.Była lekko pęknięta jej obudowa i łapała wilgoć.Zakleiłem ją taśmą izolacyjną i problem znikł.
Melcu sprawdż klapke ciepłe,zimne powietrze w obudowie filtra.U mnie zepsuł się ten siłownik co ją steruje i była zablokowana na ciepłe powietrze i po zagrzaniu też mi świrował na lpg i na bp też ale nie aż tak jak na lpg.Zablokowałem klapke na zimne(jedyny minus to silnik troche dłużej się nagrzewa) i po problemie a na dodatek spadło mi spalanie.
Melcu sprawdż klapke ciepłe,zimne powietrze w obudowie filtra.U mnie zepsuł się ten siłownik co ją steruje i była zablokowana na ciepłe powietrze i po zagrzaniu też mi świrował na lpg i na bp też ale nie aż tak jak na lpg.Zablokowałem klapke na zimne(jedyny minus to silnik troche dłużej się nagrzewa) i po problemie a na dodatek spadło mi spalanie.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Nadwozie: 3-drzwiowe
[quote="melcu"][/quote] zdejm obudowę filtra powietrza i odkręć klapkę jak masz przykręconą albo zablokuj ją w stronę kabiny. Gazownicy często blokują to klapkę tak żeby samochód brał powietrze z komory silnika żeby samochód nie gasł ale w efekcie samochód jest mulasty a w golfie robi się to nie potrzebnie bo ma wlot powietrza w błotniku a nie w grillu więc nie gaśnie
dzieje ci się tak jak jest zagrzany tak ?
dzieje ci się tak jak jest zagrzany tak ?- PabloSBT
- Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)