Witam mam problem otóż posiadam golfa III 1.8 abs 1992R
problem polega na tym że jeśli przełączę z benzyny na gaz to dopóki temperatura silnika nie wzrośnie do 60°C to silnik gaśnie na luzie.
Przewody , Świece , Kopułka , palec wymienione . Filtry gazu , powietrza również jak i zregenerowane membrany parownika Tomasetto AT07 , Centralka Gazu BingoM . pomiędzy parownikiem a wtryskiem gazu jest ""śruba"" Na benzynie wszystko ok
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: VW Golf III 1.8 ABS Gaśnie na zimnym lpg
Ustaw sobie aby powietrze do filtra powietrza zasysal z komory silnika czyli cieple. Troszke slabszy bedzie ale za to powinien nie gasnac.
-

fuqet1 - Badacz tematu
- Rocznik: 94
- Silnik: 1400 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: VW Golf III 1.8 ABS Gaśnie na zimnym lpg
U mnie w ABU powodem był stary parownik. Ogólnie to membran nie ma sensu wymieniać, bo nówka AT07 to bodajże 180zł (ja tyle za swojego płaciłem). W ogóle to i tak nie ma sensu jeździć na gazie na zimnym silniku, bo tylko membrany dostają po dupie, gdyż reduktor nie nagrzany nie będzie działał prawidłowo. Bądź co bądź jakieś tam obroty, falujące, spadające na zimnym powinien trzymać. Sprawdź przewody od gazu i krokowca gazu.
-

kolopn - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)