Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uszczelka pod głowicą
Wymieniałem Uszczelkę pod głowicą i i na górnym kole od rozrządu oraz na pasku zaznaczyłem punkty zeby nie ustawiać później całego rozrządu i po uruchomieniu silnika wszystko niby chodziło dobrze tylko jak zgasiłem to punkty które zaznaczyłem na górnym kole nie pokrywają sie z paskiem jest jakieś 12 zabków do przodu i moje pytanie brzmi. czy silnik by odpalił jeśli o tyle by sie przestawił rozrząd . czy moze dopiero po 2,3a moze 4 obrocie by pokryły sie znów znaki na górnym kole oraz na pasku?
- krzysiek21
- Czytacz
w życiu by Ci nie odpalił silnik po aż takim przestawieniu
Normalne że jak zaznaczyłeś pasek to nie będzie się pokrywał za każdym razem
Tak jakbyś zaznaczył sobie jedno ogniwko w łańcuchu w rowerze i się dziwił że po każdym obrocie korby (pedałów) to ogniwko znajduje się w innym miejscu niż poprzednio...
Zaznacza się tak jak paxstor napisał, na kołach, nie na pasku
Normalne że jak zaznaczyłeś pasek to nie będzie się pokrywał za każdym razem
Tak jakbyś zaznaczył sobie jedno ogniwko w łańcuchu w rowerze i się dziwił że po każdym obrocie korby (pedałów) to ogniwko znajduje się w innym miejscu niż poprzednio...
Zaznacza się tak jak paxstor napisał, na kołach, nie na pasku
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nic sie nie zaznacza ustawiasz w pozycji T koło rozrządu u góry ma nacięcie ustawiasz je do nacięcia w pokrywie zaworów na dolnym też coś chyba powinno być popatrz a znaki się pokarzą fabryka niemiecka pomyslała
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
po odkręceniu świec przekręceniu parę razy paskiem punkty te co zaznaczyłem zgrały się. Tylko jak odpalam to na początku obroty są 600 a zaraz rosną do prawie 1000 czyli normalne obroty na ssaniu . No i dodam ze wymieniałem też membrany w parowniku Lovato. po przełączeniu na gaz trzeba powoli wciskać pedał gazu bo inaczej traci moc i strzela. Moje pytanie brzmi czy trzeba ustawić zapłon czy coś innego bo już nie wiem co 

- krzysiek21
- Czytacz
punkty się zgrały i co z tego, gdzie byś je nie zrobił to się zgrają po 2 obrotach, nie masz z tego powodu żadnej informacji czy rozrząd jest dobrze ustawiony. Masz sprawdzić zgodność punktów które na kołach rozrządu u pasowym umieściła fabryka - opisy są na forum, potem zapłon oczywiście
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)