Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uszczelka pod głowicą
Witam,mam pytanie-jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą?Zbliża mi się przegląd i znajomy stwierdził,że jest wyciek prawdopodobnie spod głowicy,chodzi mi o samą cene wymiany bo widziałem na necie że cena uszczelki wynosi od 50 zł w góre
- piter1512
- Badacz tematu
wymiana z planowaniem ok 300zł tylko uszczelkę lepiej niech kupi mechanik bo po splanowaniu jak dasz cięką uszczelkę to może być kolizja
twarde masz węże chłodnicy jak się nagrzeje ubywa ci płynu chłodzącego a przybywa oleju??
sprawdź czy masz białą maź na bagnecie oleju i czy masz oka w płynie chłodniczym
twarde masz węże chłodnicy jak się nagrzeje ubywa ci płynu chłodzącego a przybywa oleju??
sprawdź czy masz białą maź na bagnecie oleju i czy masz oka w płynie chłodniczym

Ostatnio edytowano 8 mar 2012, o 21:48 przez PabloSBT, łącznie edytowano 1 raz
- PabloSBT
- Members
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
30 tyś kilometrów temu (słownie trzydzieści) pan w autoryzowanym serwisie skody powiedział mi że mam do wymiany uszczelkę pod głowicą w mojej skodzie bo już cieknie, cały czas auto śmiga i wszystko jest ok, oczywiście uszczelki wtedy nie wymieniłem
-

drlubicz - Czytacz
piter1512 napisał(a):A co może być przyczyną wycieku z podwozia jeśli nie uszczelka???
uszczelka ale nie koniecznie pod głowicą
czasem z uszczelki pokrywy zaworów poleci tak że będzie wyglądać jak by to był wyciek z pod głowicy
jeśli czi pójdzie uszczelka pod głowicą to będzie się płyn gotował przybędzie oleju albo plynu chłodniczego, w płynie będą oczka jak w rosole, będą twarde węże idące do chłodnicy i do tego samochód będzie strasznie mułowaty 
- PabloSBT
- Members
w płynie chłodzącym jest jakaś dziwna maziowata ciecz,oleju ubywa,co prawda na paliwie jest troche mułowaty ale na gazie jest ok.czy to ta uszczelka pod głowicą?dodam,że przy postoju widac wyciek oleju,ok 3-4 krople.wymieniałem rozrząd więc to nie pompa wody

- piter1512
- Badacz tematu
piter1512 napisał(a):Witam,mam pytanie-jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą?
ja za remont głowicy do 1.6 abu dałem 500zł + jakieś 100 za uszczelkę + uszczelka pod pokrywą klawiatury + robocizna.
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)