Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
uszczelka pod glowicą?
witam mam taki problem ze tworzy mi sie biała maź na korku wlewu oleju wiem ze przy gazie jest to normalne ale jest jej duzo i na bagnecie olej jest w kolorze kawy z mlekiem i do tego bieze olej jezdze na mobil 10w40 czy to uszczelka? w załączniku dodaje zdjecie mazi na korku
- Brutal88
- Berbeć
siema
w silnikach VW zimową porą jak mało sie jeździ osadza sie biała maź na korku (to normalne) ja na Castrol magnatec 10w40 latam i też tak mam.
Proponuje raj na jakiś czas wybrac sie w długą trase zeby silnik sie wreszcie zagrzał i wode odparował!
w silnikach VW zimową porą jak mało sie jeździ osadza sie biała maź na korku (to normalne) ja na Castrol magnatec 10w40 latam i też tak mam.
Proponuje raj na jakiś czas wybrac sie w długą trase zeby silnik sie wreszcie zagrzał i wode odparował!
pozdro spiaku!
-

spiaku - Czytacz
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Brutal88 napisał(a):wlasnie jest tkai problem ze jak gdzies dalej pojade to tylko przybywa tej mazi. codziennie robie min 50km (mam 25km do pracy) wiec silnik tez sie rozgrzewa
a zrobił ci się słabszy samochód
zobacz czy ci się grzeje dolni wąż idący do chłodnicy razem z wężem górnym jeśli tak to termostat do wymiany, ubywa ci płynu chłodniczego ?- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)