Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
uszczelka pod głowicą
Witam. Mam golfa 3 z 1992 roku silnik 1.8 benzyna +lpg i wymieniłem w nim uszczelkę pod głowicą. Mechanik mi powiedział że teraz muszę zrobić ok 1000 km na paliwie. Czy może mi ktoś wyjaśnić jak jest tego sens i co się stanie jeżeli będę jeździł na gazie a nie na paliwie???
- filipo07
- Berbeć
Jeździj normalnie taj jak przed wymianą, nic silnikowi nie będzie. Ja po wymianie uszczelki pod głowicą zacząłem jeździć normalnie jak dawniej i jak dotąd po zrobieniu ok 60 tys km nadal jest wszystko ok. A mechaniorek chciał zabłysnąć...
-

prezesik - Members
koledzy delikatnie zamulę .... ile wynosi koszt wymiany uszczelki pod głowicą? Pytam bo w najbliższym czasie będę musiał się za to wziąć
:
:-

Kaoz - Czytacz
koszta całości to około 350-400 zł w czym: robota ok 150zł, planowanie głowicy to około 100 zł (jeżeli wszystko będzie z nią w porządku , ja na przykład zapłaciłem ponad 200 zł bo jakieś prowadnice trzeba było jeszcze wymienić), wymiana oleju i filtru +cena uszczelki to jest tak 100-120 zł. to chyba wszystko 

- filipo07
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)