Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ustawienia Instalacji LPG
Witam mam pytanie jak ustawić gaz optymalnie ?żeby auto nie palilo za wiele i miało swoją moc . Jest na to jakiś spsób . ? Mam golfa 3 1.8 75KM
- cywil992
- Berbeć
Ranger napisał(a):regulujesz i jeździsz by sprawdzić, jak będzie zamocny to sobie jeszcze przykręcisz, a jak sie okaże że za słabo ciągnie to odkręcisz i tyle.
Tylko ja to auto kupiłem nie dawno i nie wiem jak ono powinno sie zachowywać .. jak powinno jeździć na tych 75Koniach .. a nie chce żęby spalanie było za wysokie
- cywil992
- Berbeć
Ranger napisał(a):regulujesz i jeździsz by sprawdzić, jak będzie zamocny to sobie jeszcze przykręcisz, a jak sie okaże że za słabo ciągnie to odkręcisz i tyle.
Gaz I generacji ustawia sie na obroty
a najlepiej z gazem jechac do gazownika na wymiane filterka i przeglad oraz ustawienie instalacji-

K@mil - POMOCNIK

cywil ewentualnie zrob zdjecie jaka masz instalacje to powiemy ktore srubki od czego regulacja
silnik 1.8 75 KM powinien palic ok 10 11 L jezeli chcesz ladnie i przyjemnie
jak chcesz oszczednie to 8 9 L ale wtedy roznie z dynamika jest no i 75 KM na 8 9 L lpg bedzie slaby
silnik 1.8 75 KM powinien palic ok 10 11 L jezeli chcesz ladnie i przyjemnie
jak chcesz oszczednie to 8 9 L ale wtedy roznie z dynamika jest no i 75 KM na 8 9 L lpg bedzie slaby
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)