Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprawdziłem to nie jest wtyczka od położenia przepustnicy lecz połączona z czujnikiem temperatury zasysanego powietrza.Jest na wprost , nie po boku . Wtyczkę rozebrałem , podłączyłem oderwany kabelek o oznaczeniu 4 na wtyczce. I auto nie chce odpalić , a jak już to dławi się i nie chce jechać , to się dzieje tylko na benzynie, a na gazie jak już pomęczę i przelaczy to lepiej jezdzi. Prosze o pomoc.
- dlugi422
- Czytacz
Kolego daj fotki tak szczerze to ciężko zrozumiec twoje pytania zarówno na jednym jak i drugim forum.
We wtyczce od czujnika temp powietrza są też kable zasilające wtryskiwacz, jeden z nim musi być przecięty a końce oba wpięte w instalację LPG coby nastąpiło odcięcie zasilania wtryskiwacza benzyny podczas jazdy na gazie. Tu pewnie masz coś sknocone, coś się oderwało a ty to nieprawidłowo podłączyłeś, np oderwany kabel wpiąłeś tak jak był fabrycznie a trzeba było do instalacji LPG wpiąć i teraz lecisz na obu paliwach na raz. Może dokładne fotki pozwolą ci pomóc. Nadal też nie ma pewności o ktora wtykę ci chodzi.
We wtyczce od czujnika temp powietrza są też kable zasilające wtryskiwacz, jeden z nim musi być przecięty a końce oba wpięte w instalację LPG coby nastąpiło odcięcie zasilania wtryskiwacza benzyny podczas jazdy na gazie. Tu pewnie masz coś sknocone, coś się oderwało a ty to nieprawidłowo podłączyłeś, np oderwany kabel wpiąłeś tak jak był fabrycznie a trzeba było do instalacji LPG wpiąć i teraz lecisz na obu paliwach na raz. Może dokładne fotki pozwolą ci pomóc. Nadal też nie ma pewności o ktora wtykę ci chodzi.
- pablomed
- Members
Zrobiłem reset kompa, i odpala normalnie , równo chodzi mniej pali i lepiej przyspiesza. Reset to dobra rzecz bo w tych kompach to jest za dużo błędów które wchodzą jeden na drugi i tak w prawdzie to nie jest wiadomo od czego zacząć (a wystarczylo podpiąć kabelek i zrobić reset kompa ))
- dlugi422
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)