Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
temperatura podczas jazdy
Witam. Mam otóz taki probiem gdzye auto jest zapalone i pocgodzi do wskaznik 90 stopni puszcza termostat i włacza sie pierwszy bieg a gdzue jade autem juz na wskazniku wzrasta do 100 stopni(płyn miedzy min a max) . Zmieniałem czujniki już ze 3 razy i nie wiem co jest jak w zimie było wszytsko ok. Czy mam się martwic czy też nie?? Prosze o jakas rade
- hadamian
- Berbeć
a opada temperatura czy nie?
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
A kiedy wymieniana była pompa wody z rozrządem?
Znajomy miał tak że pompa była uszkodzona i na wolnych obrotach gdy samochód stał w miejscu wszystko chodziło idealnie a gdy jeździł samochód się grzał a temperatura nie spadała
Znajomy miał tak że pompa była uszkodzona i na wolnych obrotach gdy samochód stał w miejscu wszystko chodziło idealnie a gdy jeździł samochód się grzał a temperatura nie spadała
- KaMe101
- Czytacz
rozrzad był robiony przy 240 tys a mam teraz 256 tys. NO tak czesem nawet podczas jady wraca na 90 ale po chwili dalej idzie na 100. Pompy woody nie wymeniłem bo mechanik powiedzial ze jest ok bo nie leje ani nic. ALe termostat sie otwiera a pozniej snów sie nagrzewa??
- hadamian
- Berbeć
Słuchaj a wyjmij termostat i zobacz co będzie się działo.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
Pompa mogła nie lać spoko, ale u znajomego pompa też nie lała a jednak samochód sie grzał bo wałek na którym wirnik się znajduje nie kręcił się przy większych obrotach silnika, a termostat możesz wyjąć i sprawdzić czy nie jest zwieszony itp i ewentualnie sprawdzić przy jakiej temperaturze zaczyna się otwierać przy jakiej temperaturze jest całkowicie otwarty i kiedy się zaczyna zamykać, bo może być tak jak pisano powyżej że raz termostat pracuje dobrze a raz się może zwiesić
- KaMe101
- Czytacz
więc wymieniłem termostat. Nagrzałem auto właczyłem czy puscił termostat wskazówka wzrosła do 90 stopni po czym spadła trosze ale to jak samochod stał. Teraz podczas jazdy dochodzi do 80 i tak stoi. Ale wydaje mi sie ze jest juz ok??
- hadamian
- Berbeć
-

Emiczka - VIP
- markim321
- Czytacz
hadamian napisał(a):więc wymieniłem termostat. Nagrzałem auto właczyłem czy puscił termostat wskazówka wzrosła do 90 stopni po czym spadła trosze ale to jak samochod stał. Teraz podczas jazdy dochodzi do 80 i tak stoi. Ale wydaje mi sie ze jest juz ok??
jak temperatura stoi w miejscu podczas jazdy to termostat jest ok jak temp spada w czasie jazdy termostat do wymiany albo jak rośnie w czasie jazdy to są 3 możliwości zapowietrzony układ,stary termostat za mało się otwiera albo najgorsze uszczelka pod głowicą ale wtedy ze 100*C nie zejdzie
węże na rozgrzanym silniku powinny dać się ścisnąć 2 palcami jeśli są twarde trzeba odpowietrzyć 
- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)