Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Temp. oleju
Witam, mam Golfa 1.8 benzyna-lpg, silnik ABS, problem polega na tym że wskazania na MFA temp.oleju pokazuje 90 a nawet do 120 stopni, zależy od dnia, nawet przy tych samych prędkościach. Brzęczyk zaczyna piszczeć już od 90 stopni i świeci się kontrolka, między 2000 a 2500 tys obrotów. W czym problem? Stan oleju prawidłowy, świeży w dodatku. Kilka dni temu miałem wymianą uszczelkę pod głowicą, problem przed jak i po taki sam. Pozdrawiam
- Kluska
- Berbeć
Standardowy problem, wymień czujnik ciśnienia oleju i z głowy, a jak nie pomoże sprawdź ciśnienie oleju manometrem 

-

Radzio918 - Czytacz
Powinny być dwa czujniki: nisko i wysokociśnieniowy (brązowy/niebieski i biały). Zapewne do wymiany czujnik wysokiego ciśnienia.
Biały jest od wysokiego ciśnienia.
Ja bym jeszcze sprawdził czy kabelki idące do czujników nie są pozamieniane. Ewentualnie spróbować pozamieniać miejscami czujniki (biały bliżej chłodnicy a niebieski/brązowy bliżej silnika).
.
Biały jest od wysokiego ciśnienia.
Ja bym jeszcze sprawdził czy kabelki idące do czujników nie są pozamieniane. Ewentualnie spróbować pozamieniać miejscami czujniki (biały bliżej chłodnicy a niebieski/brązowy bliżej silnika).
.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Dobrze spróbuje tak po kombinować i dam znać za jakiś czas jakie efekty przyszły z tego
[ Dodano: 2013-05-13, 18:48 ]
Wymieniłem czujnik niebieski jak i biały, efekt taki że teraz sygnał załącza się od powyżej 100 stopni.
[ Dodano: 2013-05-13, 18:48 ]
Wymieniłem czujnik niebieski jak i biały, efekt taki że teraz sygnał załącza się od powyżej 100 stopni.
- Kluska
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)