Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
szarpie na wysokich obvrotach na gazie i pb, na rozgrzanym..
witam, na 1, 2 biegu gdy dodam wiecej gazu auto zaczyna szarpac, na 3 i 4 jest tak samo (4-biegowa skrzynia), nie moge redukowac bo szarpie, na biegu jałowym i niskich obrotach jest wszystko w porzadku, w aucie nie czuć pb, ani gazu, ma ktoś jakiś pomysł co to może byc? szarpie zarówna na pb jak i na gazie, równierz na nagrzanym silniku. 

-

pavvelll - Czytacz
no ja też mam taki problem a dużo ci pali? wymieniłem sonde ale tylko straciłem kase bo i tak to samo a na 22 litrach gazu robie 160 km heh chyba że nowa sonda jest walnięta
- Mariusz164
- Badacz tematu
-

pavvelll - Czytacz
wiecie co? a moze jakas uszczelka jest jebn..ta i na wysokich obrotach zamiast brac paliwo to chwyta powietrze i przerywa...
kumpel cos podobnego mial ale nie znam szczegolow...
-

sweetboy90 - Badacz tematu
problem rozwiazalem.
winnne byly kable od swiec i aparat zaplonowy ( dokladnie kopulka i palec) przy duzej wilgotnosci iskra sie gubila w kopulce (jest juz mocno zluzyta ma slady przetarc i opalenia na blaszkach ) i przez to jeden cylinder niestabilnie chodzil, a kable tez juz maja swoje lata, nie sa sylikonowe i wilgoci nabieraja. 
winnne byly kable od swiec i aparat zaplonowy ( dokladnie kopulka i palec) przy duzej wilgotnosci iskra sie gubila w kopulce (jest juz mocno zluzyta ma slady przetarc i opalenia na blaszkach ) i przez to jeden cylinder niestabilnie chodzil, a kable tez juz maja swoje lata, nie sa sylikonowe i wilgoci nabieraja. -

pavvelll - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)