jak odpalam rano golfa to:
- nierówne obroty
- szarpie kastą
- jak przełącze na gaz (na zimno) to od razu gaśnie
- w czasie jazdy nie ma mocy (słabo reaguje na pedał gazu)
- kopci z rury na PB (rano - czarnym dymem)
pomoże ktoś? bo nie wiem co z tym zrobić.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
szarpie na PB i LPG 1.8
Ostatnio edytowano 8 mar 2009, o 16:00 przez zbychu.ns, łącznie edytowano 1 raz
-

zbychu.ns - Berbeć
zbychu.ns napisał(a):kopci z rury na PB (rano - czarnym dymem)
Typowy objaw że nie pali ci na wszystkie gary. Do wymiany przewody wysokiego napięcia, kopułka rozdzielacza z palcem, a może nawet i świece...
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
"co do silnika'
silniki w golfie poza typem mają jeszcze podział na model (tak mam w książce golfa 3) ABD, AAS, ABS, 2e itp.
mogę podać lub wstawić te dane
a pytam o silnik, bo w drugim golfie mam takie problemy jak podałem w temacie. Zaraz zerknę do golfiny zgodnie z tym co podaliście.
[ Dodano: 2009-03-08, 19:35 ]
a może ktoś jeszcze by coś napisał???
silniki w golfie poza typem mają jeszcze podział na model (tak mam w książce golfa 3) ABD, AAS, ABS, 2e itp.
mogę podać lub wstawić te dane
a pytam o silnik, bo w drugim golfie mam takie problemy jak podałem w temacie. Zaraz zerknę do golfiny zgodnie z tym co podaliście.
[ Dodano: 2009-03-08, 19:35 ]
a może ktoś jeszcze by coś napisał???
Ostatnio edytowano 9 mar 2009, o 15:10 przez zbychu.ns, łącznie edytowano 1 raz
-

zbychu.ns - Berbeć
Cały układ zapłonowy do sprawdzenia bądź wymiany, silnik może już być wyjeżdzony - nie ciągnie Ci oleju? A co do gazu - filtry czyste? Powietrza i gazu? Regulacji dokonujesz zawsze po przeglądzie i wymianie filtrów? Nie wiem czasem czy można to jeszcze powiązać z czujnikiem Halla. Ale na początek sprawdź to co napisałem na początku. A i jeszcze jedno - jaki gaz tankujesz? Jakiś lepszy czy najtańszy jaki jest?
Możesz sprawdzić jeszcze czujnik biegu jałowego - na kompie powinno wykazać jak się nie mylę.
Możesz sprawdzić jeszcze czujnik biegu jałowego - na kompie powinno wykazać jak się nie mylę.
-

Stealth - Members
zbychu.ns, a kiedy ostatnio wymieniałeś świece? Jeżeli masz zgazowany samochód to musisz częściej wymieniać elementy układu zapłonowego bo przy suchym paliwie jakim jest LPG elementy te się szybciej zużywają. Jakiś czas temu miałem problem z brakiem mocy i szarpaniem. Wymieniłem świece i kopułkę rozdzielacza i problemy ustąpiły jak ręką odjął. A co do świec jednoelektrodowych... Być może nie ma to większego wpływu na takie zachowanie silnika a twoje problemy wynikają nie bezpośrednio z budowy świec, tylko z ich zużycia. Wymień świece, kopułkę rozdzielacza z palcem, przewody WN. Jeżeli to nie pomoże to będziemy dalej myśleć. Pozdro
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)