Mam maly problem z silnikiem w moim golfie. Chodzi o to ze na cieplym silniku jak sie nagrzeje traci moc, szarpie, dlawi itp
Pewnie nie jeden juz mial ten sam problem.
Wymienilam servo i kable do świecy.
Na wlaczonym silniku jak szarpie to odlaczam kostke od czujnika temperatury i chodzi ladnie podepne i za jakies dwie min znowu ten problem nawet na odłączonej po 1-2 min wraca to samo.
Dodatkowo zaczyna się szybko grzać, wentylator mam sprawny. Po przejechaniu 6-10 km przy 50-60 km/h temperatura wczodzi powyżej 70.
Silnik benzyna+gaz 1,4 z 1993
Proszę o pomoc już sporo włożyłam w niego i dalej mam problem.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
moje 1.4 grzeje sie do 70 po 6-7 km po 10 jest 90 stopni
niewiem czy czujnik temperatury nie padł ale napewno LPG do regulacji
pewnie filtr parownika do wymiany jak niepoprawi sie to regulacja LPG
zilmny parownik = gesty LPG = dużo LPG
ciepły parownik + mniej LPG bo odparowało i to nei jest woda = mniej paliwa i szarpie
pytanie czy szarpie czy nie pali na jeden gar ?
jak coś to ja codziennie jestem na bielanach wr lub FAT po 16 możemy zerknąc pod maske
niewiem czy czujnik temperatury nie padł ale napewno LPG do regulacji
pewnie filtr parownika do wymiany jak niepoprawi sie to regulacja LPG
zilmny parownik = gesty LPG = dużo LPG
ciepły parownik + mniej LPG bo odparowało i to nei jest woda = mniej paliwa i szarpie
pytanie czy szarpie czy nie pali na jeden gar ?
jak coś to ja codziennie jestem na bielanach wr lub FAT po 16 możemy zerknąc pod maske
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
pyla264, skoro identycznie źle jest na obu paliwach to szukaj po układzie zapłonowym, w ten sposób może kończyć się czujnik halla albo cewka, mozesz coś sprawdziź miernikiem porady są, albo podmienić na próbę ze szrotu. Związek z czujnikiem temperatury raczej jest przypadkowy, bo na LPG niema on znaczenia
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)