Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
szarpie&brak mocy
Koledzy od 2 dni borykam sie z moim silnikiem 1.6 75Km + LPG mój problem polega na tym iż na benzynie jak i na LPG auto po 1 chodzi nie równo, oraz szarpie przy dodawaniu gazu w czym może tkwić problem, strasznie to jest nie bezpiecznie przy wyprzedzaniu. Prośze o jaką kolwiek pomoc
-

hard87 - Czytacz
http://www.golf3.pl/topics9/silnik-przerywa-vt26302.htm też miałem ten problem .
Spróbuj wypiąć el,zawór przy parowniku .
Spróbuj wypiąć el,zawór przy parowniku .
-

saladrus - Members
saladrus fajnie że twoj problem znikną, ale ja mam tak i na gazie i na benzynie że silnik nie równo pracuje i sie dusi przy dodawaniu gazu czy ktos z kolegów moze podesłać fotkę lub krótką instrukcje gdzie można znaleźć ten filtr paliwa?? zobaczę czy to ten problem 
-

hard87 - Czytacz
lewa strona pod siedzeniem tylnego pasażera patrząc od kanału, taka metalowa puszka.hard87 napisał(a):gdzie można znaleźć ten filtr paliwa??
Jezeli problem występuje na PB i LPG to po co szukać filtra paliwa, pierw zajmij się układem zapłonowym, kopułka, palec, świece, kable WN - kiedy były wymieniane??
-

prezesik - Members
wyczyść przepustnice u mnie obroty falowały przez nią a co do szarpania to spróbuj odłączyć wtyczke od czujnika temp cieczy i sie przejedź zobaczysz czy będzie szarpać jeśli bedzie szarpać dalej to stawiał bym na świece lub kable
- PabloSBT
- Members
zapłon - nie wiem kiedy
kopułka tak samo jedyne ci zauważyłem jest czerowna
palec (nie jestem ąz tak obyty w temacie )
świece - 3 miesiące temu bosh
kable WN- tez niemam pojęcia
ale czy jestes przekonany że to może byc ten problem a nie silniczek krokowy?? bo on jest odpowiedzialny za prace silnika na biegu jałowym
kopułka tak samo jedyne ci zauważyłem jest czerowna
ale czy jestes przekonany że to może byc ten problem a nie silniczek krokowy?? bo on jest odpowiedzialny za prace silnika na biegu jałowym
-

hard87 - Czytacz
hard87 napisał(a):kopułka tak samo jedyne ci zauważyłem jest czerowna
kopułka - wymienić (ok. 40 zł)
palec - to co się w środku w kopułce kręci - wymienić (ok. 15-20 zł)
kable WN - wymienić - najlepsze BERU (koszt ok. 240 zł) lub jakieś tańsze za ok. 150 zł
a to wszystko wyżej wymienione to cały układ zapłonowy

-

prezesik - Members
hard87 napisał(a):saladrus fajnie że twoj problem znikną, ale ja mam tak i na gazie i na benzynie że silnik nie równo pracuje i sie dusi przy dodawaniu gazu
i u mnie było to samo na lpg ciągnął do 3 tyś a na bp się dusił .
prezesik25 napisał(a):pierw zajmij się układem zapłonowym, kopułka, palec, świece, kable WN - kiedy były wymieniane??
mi to nie pomogło !
Wypnij na próbę el zawór , u mnie się wieszał . po wypięciu malina , a gazownik chciał parownik wymieniać !
aha i może też cewka siadać !
-

saladrus - Members
Wypnij pierw el.zawór .
i odpal go odrazu z gazu i zobacz czy problem dalej jest .
chodzi o sterownik lambdy - taka czarna skrzyneczka ( http://www.allegro.pl/item1046193262_ac ... ancja.html ) ja mam taką !
i odpal go odrazu z gazu i zobacz czy problem dalej jest .
hard87 napisał(a):chodzi ci o system Lambda??
chodzi o sterownik lambdy - taka czarna skrzyneczka ( http://www.allegro.pl/item1046193262_ac ... ancja.html ) ja mam taką !
-

saladrus - Members
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)