Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Szalejące obroty
Witam wszystkich. Golf 3 1.6 ABU 1993 rok. Problem polega na tym ze po uruchomieniu samochodu obroty wskakują na 2000 obrotów i nie spadają. W trasie podczas zmiany biegów , wciskając sprzęgło obroty wzrastają zamiast spadać. Czy wina leży po stronie silnika krokowego, czy też jest inna tego przyczyna? Bardzo proszę o pomoc. Silnik z instalacją gazową.
- Darek76
- Berbeć
zamiast krokowca proponuję zamontować śrubkę z regulacją dawki gazu... Ja zrobiłem tak u siebie i wszystkie problemy znikły... Podjedź do gazownika i będzie wiedział o co chodzi na pewno...
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
Panowie, dzięki bardzo za zainteresowanie, podjadę do gazownika i zapyam co o tym sądzi. Byłem również dzisiaj u znajomego mechanika i nie stwierdził nieszczelności związanych z lewym powietrzem.
[ Dodano: 2009-10-23, 13:25 ]
gluszek, Kolego mam prośbę do ciebie. Jeżeli masz oryginalny silnik krokowy Bosch-a, czy mógłbys podac mi jego numer?
[ Dodano: 2009-10-23, 13:25 ]
gluszek, Kolego mam prośbę do ciebie. Jeżeli masz oryginalny silnik krokowy Bosch-a, czy mógłbys podac mi jego numer?
- Darek76
- Berbeć
to nie wina krokowca on jest od utzrmywania wolnych obrotów a nie wysokich , zobacz do czujnika polozenia przepustnicy, lub masz lewe powietrze, trzeba wymienic gume pod wtryskiem
- marcin13110
- Berbeć
marcin13110 napisał(a):to nie wina krokowca on jest od utzrmywania wolnych obrotów a nie wysokich , zobacz do czujnika polozenia przepustnicy, lub masz lewe powietrze, trzeba wymienic gume pod wtryskiem
hmm w samochodzie raczej nie ustawia sie wysokich obrotów. A w tym przypadku właśnie niskie obroty są za wysokie. dlatego podejrzany jest silnik krokowy.
- Skubi
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)