Słuchajcie mam 1.6 benzynke z lpg sekwencje IV gen. Nie traci na tym mocy ale jednak 75 KM to mało. Doczytałem się, że najtańsza opcja podniesienia mocy jest swap. Wrzucił bym npo. taki 2.0 gt zastanawiam sie czy instalacje lpg tez wtedy da sie przeinstalowac??
A no i czy jak bym wrzucił ten wiekszy silnik to czy skrzynie biegów też musze zmienić na odpowiednia??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
oczytałem się, że najtańsza opcja podniesienia mocy jest swap. Wrzucił bym npo. taki 2.0 gt zastanawiam sie czy instalacje lpg tez wtedy da sie przeinstalowac??
Tak gaz tez da rade przelozyc...
A no i czy jak bym wrzucił ten wiekszy silnik to czy skrzynie biegów też musze zmienić na odpowiednia??
Bylo juz mnóstwo tematow na temat swapa silnika
...
Tak skrzynia tez bedzie potrzebna oraz wiazki elektryczne i Ecu...
Skrzynia biegów w 1.6 jest wogole inna niz w 1.8 2.0

-

K@mil - POMOCNIK

No jak najbardziej o 2.0 16V. Z tym ze jak kolega tu pisal musialbym sporo innych czesci wymieniac i zastanawiam sie jak finansowo by to wygladalo i czy podolam.
A jak bym zmianial na ten 1.6 - 101 KM to tez tyle grzebania by przy tym bylo czy w tym przypadku tylko silnik bo jest tej samej wielkosci???
A jak bym zmianial na ten 1.6 - 101 KM to tez tyle grzebania by przy tym bylo czy w tym przypadku tylko silnik bo jest tej samej wielkosci???
-

Rabbitec - Berbeć
wszystko zależy od osprzetu tego 1.6 - skrzyni, komputerka, elektryki. Musiałbyś poszukać na necie jaki silnik miał jaki sprzęt w standardzie, i wtedy porównać z tym co masz położone.
Pojemność to nie wszystko - np. 1.9d i 1.9tdi (afn) to też taka sama pojemność, a ten drugi ma prawie 2 razy większa moc
Pojemność to nie wszystko - np. 1.9d i 1.9tdi (afn) to też taka sama pojemność, a ten drugi ma prawie 2 razy większa moc
-

Shmatan - Czytacz
i jesli bys zalozyl silnik od gti to wypadaloby z tylu zalozyc tarcze zamiast bebnąw a wtedy piasta jest na 5 szpilek no i z przodu jest podobnie inne piasty hamulce wentylowane i w ogole w gti rozni sie troche przednie zawieszenie
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)