swap 1.4 abd na 1.6 abu

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

swap 1.4 abd na 1.6 abu

Postprzez dario263 » 19 sie 2012, o 21:11

witam. potrzebuje info czy można zamiast silnika 1.4 abd można włożyć silnik 1.6 abu bez jakichkolwiek przeróbek. Może miał ktoś już z tym styczność? proszę o podpowiedź, z góry dzięx
Avatar użytkownika
dario263
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19 sie 2012, o 20:50
Lokalizacja: Gniezno

swap 1.4 abd na 1.6 abu

 

Postprzez prezesik » 19 sie 2012, o 21:45

poczytaj ten temat:

http://www.golf3.pl/topics9/swap-z-14-a ... htm#398021

ale pierw zapoznaj się z regulaminem forum ;-)

REGULAMIN PISANIA TEMATÓW
1.Zawsze najpierw sprawdź za pomocą opcji SZUKAJ czy temat który zamierzasz poruszyć nie był już wcześniej omawiany.
1.1 Jeżeli temat był poruszony to go przeczytaj i ew. dopisz się do niego ze swoim pytaniem.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez slawek5t » 19 sie 2012, o 22:00

Szkoda zachodu. Nie bedzie róznicy. Lepiej 2.0 lub minimalnie 1.8
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez dario263 » 19 sie 2012, o 22:26

ale to wtedy wszystko idzie do wymiany, skrzynia, elektryka itd. a tu niby nie ma duzego wkładu. Chcę to zzrobić niskim kosztem a tamten silnik to już złom bo uszczelka pod głowicą poszła a naprawa nieopłacalna
Avatar użytkownika
dario263
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 19 sie 2012, o 20:50
Lokalizacja: Gniezno

Postprzez Radekb351 » 20 sie 2012, o 21:18

Zakładaj zdrowe 1.4 lub 1.8 ale tu więcej kombinacji.
Avatar użytkownika
Radekb351
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 12 lut 2011, o 22:53
Lokalizacja: STW

Postprzez black_devil25 » 15 wrz 2012, o 15:11

Szczerze tez jakbym mial wkladac 1.6 zamiast 1.4 to bym tego nie robil .Od 1.8 w gore.Tak mam zrobione u siebie .Mialem tez kiedys 1.6ABU ,teraz mam 1.8ADZ i zdecydowanie jest roznica w elastycznosci pracy i troche wiekszy kop.CZy duzo przerobek to nei wiem ,bo swapa robil poprzedni wlasciciel mego Golfa .
black_devil25
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 15:00
Lokalizacja: Racibórz

Postprzez Radzio918 » 16 wrz 2012, o 22:46

Ja robilem przekladke z ABD na ABU. Nie zmieniasz nic wkładasz tylko drugi silnik. Wiązka zostaje od 1.4 tylko musisz dodać dwa piny na silnik krokowy. pin 2 z krokowego na plus po stacyjce (ja wziąłem z cewki) a pin 3 na 17 chyba pin komputera. Ja np. widzę różnicę między 1.4 a 1.6, autko jest bardziej elastyczne i szybsze od startu. ;-)

A no i sterownik silnika do wymiany rzecz jasna :-P
Avatar użytkownika
Radzio918
Czytacz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 4 kwi 2012, o 22:08
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Emiczka » 18 wrz 2012, o 12:21

Ja mam 1,6 i szału nie robi ten silnik niestety. Ale jak małym kosztem to fakt 1,6 bo do 1,8 trzeba przekładać już.
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Łódź
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez Radzio918 » 18 wrz 2012, o 19:35

Emiczka tylko, że ja dorwałem 1.6 z osprzetem wiązką komputerem skrzynią biegów i innymi gratami za 400 zł i przy okazji kompletny remont z planowaniem głowicy tak, że czuć że jest to 1,6 a nie 1.4:D
Avatar użytkownika
Radzio918
Czytacz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 4 kwi 2012, o 22:08
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Emiczka » 18 wrz 2012, o 21:56

no to na pewno czuć nie wątpie :D
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Łódź
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Silniki benzynowe (LPG)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość