Witam! W moim golfie z silnikiem 1.4 benzyna + LPG głośno stukają zawory, brzmi jak diesel.
Silnik przeszedł "kapitalkę" i jego moc oraz wydajność się bardzo poprawiła, nie bierze ani grama oleju lecz niestety chyba nie do końca fair mechanicy nie wymienili szklanek i to chyba przez to tak głośno pracuje co bardzo mnie irytuje i nie wiem czy wpływa to negatywnie na żywotność silnika. Proszę o rady co z tym zrobić by to wyciszyć i jakie to mogą być koszty, czy to faktycznie kwestia "szklanek" ? Z góry dziękuje za odpowiedzi!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
chyba najwyraźniej szklanki, ceny chyba sobie znajdziesz, pierwsze z brzegu z google http://czesci-sumerc.pl/popychacz-zawor ... 09-10.html
8 zaworów czyli 8 popychaczy
tylko jeżeli już się za to zabierzesz to wypadałoby też zmienić uszczelkę pod deklem (nawet jak masz teraz nową założoną to po powtórnym założeniu może gdzieś cieknąć), do tego rozrząd, gates czy contitech nie zalecają naciągania paska więcej niż jeden raz czyli po założeniu i ściągnięciu pasek teoretycznie w kosz. chyba że się da wymienić szklanki bez ruszania wałka
8 zaworów czyli 8 popychaczy
tylko jeżeli już się za to zabierzesz to wypadałoby też zmienić uszczelkę pod deklem (nawet jak masz teraz nową założoną to po powtórnym założeniu może gdzieś cieknąć), do tego rozrząd, gates czy contitech nie zalecają naciągania paska więcej niż jeden raz czyli po założeniu i ściągnięciu pasek teoretycznie w kosz. chyba że się da wymienić szklanki bez ruszania wałka

Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
heh u mnie też klekoczą i jak diesel chodzi więc wiem co masz.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)