Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Strzela z rury
Witam mam takie pytanko golf3 1.8 bp+Lpg aam 75km. Podczas hamowania silnikiem strzela mi z rury nie raz bardzo głośno takie strzały, dzieje się to tylko na lpg i tylko wtedy kiedy mam już mało gazu w butli znaczy rezerwę tak na 100km podczas puszczenia gazu na biegu schodzi z obrotów i gdzieś przy 1600obr/min zaczyna strzelać sobie. Jak dam na luz to nie strzela i na benzynie też nie strzela. Dodam że nie mam kata i jest zrobiony przelot nie wiem czy ma to coś wspólnego. Jak schodzę z 3tys obrotów np. do 2tys obrotów to nie strzela dopiero poniżej 2tys
- papi90
- Badacz tematu
-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
he a tego to nie mam pojęcia jak to sprawdzić
Dodam jeszcze że świece kable kopułka palec ustawienia TPS-em wszystko było wymienione zrobione więc to odpada
Dodam jeszcze że świece kable kopułka palec ustawienia TPS-em wszystko było wymienione zrobione więc to odpada- papi90
- Badacz tematu
Mam tak samo w swoim 1.6 AEA
strzały tylko na lpg, wydech bez kata wstawiona strumiennica. Poprostu to co nie spali się w silniku spala się w wydechu. Czemu tak się dzieje? Sam chciałbym wiedzieć...
Wydaje mi się że to przez wywalenie katalizatora ale popraw mnie ktoś kompetentny jak sie myle.
strzały tylko na lpg, wydech bez kata wstawiona strumiennica. Poprostu to co nie spali się w silniku spala się w wydechu. Czemu tak się dzieje? Sam chciałbym wiedzieć...
Wydaje mi się że to przez wywalenie katalizatora ale popraw mnie ktoś kompetentny jak sie myle.-

Dawidek - Czytacz
ja nie mam strumienicy a i mi to sie dzieje tylko wtedy kiedy mam już mało gazu kiedy świeci mi sie czerwona kontrolka o niskim stanie gazu jak jest pełna butla to tego nie ma ale sprawdze na dniach jeszcze raz
- papi90
- Badacz tematu
- Poldek
- Fanatyk
- papi90
- Badacz tematu
Ja ostatnio czytam trochę o LPG bo chce też założyć teraz w sezonie i wyczytałem gdzieś że to jest wada tej generacji gazu ... Chodzi o generacje bez sekwencji ... To jest wada tej generacji bo podaję dużo gazu i on nie zdąży się spalić w silniku i spala się w układzie wydechowym ! W tej chwili jeżdża na benzynie i cały układ wydechowy mam seryjny tylko zmieniłem ostatni tłumik na sportowy/basowy ultera. Od założenie tego tłumika gdy hamuję silnikiem też czasem mi mocno strzeli ;-D Prawdopodobnie takie strzały szkodzą kolektorowi wydechowemu ... Nie jestem specem w tej dziedzinie , ale tak wnioskuję bo wyczytaniu parę czasopism o LPG i internetu
Pozdro !
Pozdro !>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
Zapraszam Na moją stronkę
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
patryk28091991, nie do konca masz racje z ta wada u mnie w passku tez tak strzelało ale po wymianie aparatu zapłonowego problem znikł. a tez mi tak strzelało ze az kolektor rozwaliło he i poleciało po kosztach. Nie wiem moze u ciebie jest cos innego.
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
- rafal9119
- Members
Dlatego pisałem , że nie jestem specem od tych spraw
Ale przed założeniem bardziej przelotowego końcowego tłumika nie strzelało mi ... Ale u mnie strzały nie są za każdym razem jak hamuję silnikiem tylko sporadycznie ...
Ale przed założeniem bardziej przelotowego końcowego tłumika nie strzelało mi ... Ale u mnie strzały nie są za każdym razem jak hamuję silnikiem tylko sporadycznie ...>>>>> :::BLACK & WHITE ::: My Bandit <<<<<
-

patryk28091991 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)