Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Stag 300 Nie działa, nie świeci przełącznik b/g
Golf 1.6 na instalacji Stag 300-4 . ogólnie gaz jest w butli , filtry wymienione, tylko że kontrolki na centralce nie świecą ... świeci się jedna kontrolka tylko po wyłączeniu zapłonu, grzeje się bardzo reduktor , na gaz nie chce za pierona przełączyć. Sprawdziłem już przewody, bezpieczniki, plus od stacyjki itp. Możliwe że ktoś przylutował przewody na odwrót czyli plus do minusa a minus do plusa ? ;> Potrzebuje szybkiej porady ponieważ na poniedziałek wieczór potrzebuję samochodu ...
-

Majkel.Majk - Czytacz
po wylaczeniu zaplonu zadna kontrolka od przelacznika od lpg nie powinna swiecic
auto masz od kiedy
moze trafilo centralke ? czasem sie zdarza
auto masz od kiedy
moze trafilo centralke ? czasem sie zdarzaAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
No a właśnie tu po wyłączeniu zapłonu świeci ta zielona obok przycisku b/g Samochód mam od wczoraj. Centralkę, czyli ten przełącznik z kontrolkami ? czy tą metalową puszkę ?
-

Majkel.Majk - Czytacz
przelacznik z kontrolkami ale skoro swieci lampka to na 99 zle podlaczenie kabli
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Czyli wizyta u gaziarza ? Ja już nie mam sił do szukania przyczyny tego ... w którym miejscu mogły by być te przewody źle podpięte ? chociaż jak patrzyłem na schemat podpięcia instalacji to wszystko się zgadza
boję się wizyty u gazownika bo zjedzie mnie na grube pieniadze a się okaże że przelutuje właśnie jakieś przewody ...
boję się wizyty u gazownika bo zjedzie mnie na grube pieniadze a się okaże że przelutuje właśnie jakieś przewody ...-

Majkel.Majk - Czytacz
Sprawdź bezpiecznik od zasilania LPG- taki oprawka na kablu.
Dodatkowo sprawdź czy instalacja ma podpięte zasilanie z aku.
Dodatkowo sprawdź czy instalacja ma podpięte zasilanie z aku.
-

Radekb351 - Gaduła
Sprawdzałem bezpiecznik , podpięty do aku też jest
też podejrzewałem niewłaściwe podpięcie centralki, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie to może być źle spięte
Kurcze zależy mi na gazie, bo mam pilny wyjazd do Krk i jeszcze później jeżdżenia także oszcżędności na paliwie wskazane
[ Dodano: 2012-08-26, 20:48 ]
A jak odchodzą przewody na wtyczce od modułu zaplonowego to który kolor do czego jest wyznaczony ? Może tam jest źle przylutowane coś , jak spróbuje przelutowac przewody na odwrót to może się coś stać ?
[ Dodano: 2012-08-27, 10:56 ]
Byłem u gaziarza . Podpial się pod kompa i komp w ogóle nie wykrywa sterownika , gdy podpia swój sterownik to wszystko nagle zaczęło działać dobrze . Więc do wymiany mam sterownik, pomimo że nie spalił się ani nic... Także na 99,9 % do wymiany steroownik , chyba że znajdzie się inna przyczyna
też podejrzewałem niewłaściwe podpięcie centralki, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie to może być źle spięte
Kurcze zależy mi na gazie, bo mam pilny wyjazd do Krk i jeszcze później jeżdżenia także oszcżędności na paliwie wskazane
[ Dodano: 2012-08-26, 20:48 ]
A jak odchodzą przewody na wtyczce od modułu zaplonowego to który kolor do czego jest wyznaczony ? Może tam jest źle przylutowane coś , jak spróbuje przelutowac przewody na odwrót to może się coś stać ?
[ Dodano: 2012-08-27, 10:56 ]
Byłem u gaziarza . Podpial się pod kompa i komp w ogóle nie wykrywa sterownika , gdy podpia swój sterownik to wszystko nagle zaczęło działać dobrze . Więc do wymiany mam sterownik, pomimo że nie spalił się ani nic... Także na 99,9 % do wymiany steroownik , chyba że znajdzie się inna przyczyna
-

Majkel.Majk - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)