Witam wszystkich forumowiczów.
Otóż mam pytanie jak wy obliczanie zużycie paliwa w waszych autach własnymi sposobami.
Chce obliczyć zużycie gazu po przejechaniu kilometrów by zorientować sie ile pali na 100 km.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ja ja tak robiłem tankowałem pusty zbiornik gazu za 20zł cena LPG 2.10 to czyli nie całe 10 litrów zerujesz licznik i wtey obliczasz np jak przejedziesz 100km to ci spala 10 na 100km 

Mój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
No dokładnie ja tak samo liczę jak K@mil.
A dla uproszczenia napisałem sobie w excelu i wpisuję sobie kilometry, litry(lub koszt tankowania) i cenę gazu. I wszystko mi oblicza cacy
np średnie zużycie paliwa albo miesięczne czy roczne.. no i poza tym dodałem sobie coś że sumuje mi ile spaliłem w ciągu roku gazu i ile na to wydałem funduszu
A dla uproszczenia napisałem sobie w excelu i wpisuję sobie kilometry, litry(lub koszt tankowania) i cenę gazu. I wszystko mi oblicza cacy
np średnie zużycie paliwa albo miesięczne czy roczne.. no i poza tym dodałem sobie coś że sumuje mi ile spaliłem w ciągu roku gazu i ile na to wydałem funduszuGolfisko sprzedane. Już powoli do bankructwa doprowadzało. Ulga totalna...
-

DaRu - Czytacz
po zatankowaniu do pelna czyli u mnie 28 litrów, przejerzdzam jakąś tam liczbe kilometrów (nie wyjerzdzam całego zbiornika) na 180 (oczywiscie odejmuje zawsze ok 5 km na zimny silnik i jazde na bęzynie) kilometró tankuje dom pełna i na przykład wychodzi 15 litrów to mnoże te 15 razy 100 i dziel na kilometry 180 i wynikiem jest ilość spalania.
-

arek ryba - Members
K@mil napisał(a):moj wynik robi sie x100
mój tez robi sie x 100 tylko że wcześniej i kilometry odejmuje na jazde na benzynie hehehe
a ty nie-

arek ryba - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)