Witam
mam do was panowie pytanie czy moge uzyc tzw. w sklepie "doktorkow" badz "recepturki na wyciekajacy olej" bo cieknie mi skas z silnika olej a niewiem skad i teraz pytanie czy te preparaty pomoga w jakis sposob czy jak? czy mi niezaszkodza w silniku?
z gory dzieki za pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jezeli olej wycieka po bokach pokrywy to jest to normalne w ABU. Zmien uszczelke pod pokrywa, a jak dalej bedzie lecialo to zmien pokrywe na mlodsza, bo ta mozesz mec wycisnieta i przepuszcza.
U mnie stara pokrywa przeciekala po przebiegu 250 tys. Po zmianie glowicy na taka z przebiegiem 110 tys problem znikl.
U mnie stara pokrywa przeciekala po przebiegu 250 tys. Po zmianie glowicy na taka z przebiegiem 110 tys problem znikl.
-

prezesik - Members
doktor na pewno pomoże ale ja bym tego do silnika nie wlał, póki bym nie spróbował w inny sposób załatwić problemu. doktor to ostateczność
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Nie pamiętam dokładnie ile to kosztuje ale nie jest drogie. Wymienisz sam bez problemu. Ja u siebie dodatkowo uszczelkę smarowałem takim czymś jak silikon tylko do wysokich temperatur i nic nie cieknie. Pokrywę z resztą też zmieniałem- kupiłem za grosze od kolegi z forum.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dawi19, podjedź do sklepu i Ci znajdą i podejrzewam że taniej zapłacisz niż przez neta płacąc jeszcze za przesyłkę.
Mój Goferek- były:
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dawi19 napisał(a):ok a teraz pytanie jak ja wymienic
uszczelka pod pokrywą rozrządu?
odkręcasz śruby, ściągasz pokrywę, czyścisz powierzchnie styku, składasz wszystko do kupy z nową uszczelką w sposób odwrotny do rozbierania....
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)