Witam serdecznie
Musze was doradzić bo widzę ze większość użytkowników tego forum i ogólnie posiadaczy pięknych golfików ma je w gazie i spore doświadczenie z tym paliwem otóż wyjaśniam o co chodzi.
Zamontowałem Gaz w swoim golfie silniczek 1.6 75KM
Butla w kole pojemność przy zatankowaniu do pełna 27 litrów gazu.
Przejechałem ostatnio 210 km i spalił mi całe 27 litrów gazu z obliczeń wyszło mi ze spalił mi dokładnie 12,8 litra na 100 km. teraz przejechałem 170 km i już nie miałem 23 litrów gazu w zbiorniku wiec coś jest nie tak a ostatnio tankowałem 3 dni temu .
Doradźcie mi bo bynajmniej dla mnie to jest dziwna sprawa a niejeżdze szybko ostatnio dla samego doświadczenia jeżdżę 80-90 km bez wyprzedzania na drodze .
proszę o pomoc instalacja jest nowa i niema przejechanych jeszcze 1000 km.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kolego jeżeli duże spalanie to przede wszystkim należy sprawdzić sondę lambda, oraz udać się na regulację gazu, nie wiem jak jest u ciebie i u jakich gaziarzy zakładałeś ale moi powiedzieli mi żebym po przejechaniu oko 1000 km przyjechał do nich na regulację. W praktyce wyszło to tak że przyjechałem po przejechaniu 500 km bo mi palił oko 12 w mieście, po regulacji 10. Teraz przejechałem już 11 tyś i wsio gra.
- scuzz
- Czytacz
Nie przejmuj sie takim wielkim spalaniem bo i tak napewno taniej Ci wychodzi niz na bezynie.A 1.6 75km sa rozne modele silnika i kazdy model silnika ABU AEE ABD kazdy inaczej pali.U mnie tez bierze 12 litrow i sie tym nie przejmuje bo i tak wychodzi taniej niz na paliwie i tak jak pisali wyzej koledzy jak masz nowa instalacje po przejechaniu 1000km jedziesz na regulacje koncowa gazu oczywiscie robia Ci to bezplatnie i oczywscie badz pewien ze autko nie spali ponzej 10 litrow bo jesli Ci bral 9 litrow benzyny to bedzie Ci gazu bral 11-12 litrow.bo jesli mu skrecisz mu gaz zeby mniej spalal to jeszcze wiecej Ci wyjdzie.
- Stefan80
- Berbeć
tak jak napisał scuzz - po 1000 km pojechałem na regulację, Mój 1,6 AEE pali ok 10 "po miescie", ostatnio ciut więcej ale i korki w Łodzi coraz większe. Nie do końca zgadzam się z kolegą Stefan80 jesli po regaulacji moze Ci palić ok 10 to czemu masz się cieszyc ze spalania 12 litrów? Sama pociecha ze to i tak taniej niz na benzynce to trochę za mało (skoro moze byc jeszcze taniej)
pozdrawiam "gazowników"
pozdrawiam "gazowników"
- Pan Kleks
- Czytacz
kolego do tego tysiąca to ja byłem 2 razy a pierwszy to po 2 km już
ale to wina lewego powietrza kture wyeliminowałem
powiem ci z doświadczenia ze aby instalka pracowała super to w moim przypadku mam gaz już 2 miesiące i 27 dni i zrobiłem już 7,5 tyś i jak podepne laptopa co 2 tygodnie to widzę ze reduktor dopiero teraz zaczyna trzymać parametrya mianowicie traci tendencje do samoczynnego rozregulowywania sie na korzyść przepalania lpg
a do tej pory musiałem co te 2 tygodnie poprawić
silnik abd to 1,4 i pali mi tak ze na 26,5 litra na trasie zorbie 355km = 7,5 a w jeździe mieszanej to 7,9 a jak dużo po mieście sie kulam to nie więcej niż 8,7
dodam ze silnik ma taką samą moc jak na beni
sam ustawiam lpg i jestem zadowolony
a ty kolego jedz do gaziarza lub kup kabel i spróbuj sam
ale to wina lewego powietrza kture wyeliminowałem
powiem ci z doświadczenia ze aby instalka pracowała super to w moim przypadku mam gaz już 2 miesiące i 27 dni i zrobiłem już 7,5 tyś i jak podepne laptopa co 2 tygodnie to widzę ze reduktor dopiero teraz zaczyna trzymać parametrya mianowicie traci tendencje do samoczynnego rozregulowywania sie na korzyść przepalania lpg
a do tej pory musiałem co te 2 tygodnie poprawić
silnik abd to 1,4 i pali mi tak ze na 26,5 litra na trasie zorbie 355km = 7,5 a w jeździe mieszanej to 7,9 a jak dużo po mieście sie kulam to nie więcej niż 8,7
dodam ze silnik ma taką samą moc jak na beni
sam ustawiam lpg i jestem zadowolony
a ty kolego jedz do gaziarza lub kup kabel i spróbuj sam
- dziabi3
- Members
-

hitler87 - Czytacz
Przeraża mnie wasze spalanie. Ja dzisiaj zatankowałem gaz do pełna zrobiłem ponad 230km i weszło mi niecałe 21 litrów gazu. Fakt że zawsze odpalam go na benzynie ale tak czy inaczej spalanie przy spokojnej jezdzie miesci mi się w 9 litrach na 100km!!! 

- rasend
- Czytacz
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)