Witam.
Mam następujący problem , wymieniłem silnik i wszystko było ok.
Po przejechaniu ok. 2000 km coś zaczęło się dziać na benzynce , nie wchodzi na obroty , jak już wejdzie to kiedy trzymam równo gaz to obroty skaczą , ostatnio zdarza się tak że ma problemy z odpaleniem.
Jednak na gazie jest wszystko ok . ładnie pali nawet jak zimny , nic się nie dusi .
Mechanik powiedział mi , że założył przy przekładce inną sondę bo moja była już zjechana , czy możliwe , że ta , którą załozył się wypaliła . Pompa raczej jest ok. bo czasami na chwilę mu przechodzi więc zupę podaje.
z góry dzięki za pomoc
pzdr
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kolego sprawdz przepływomierz mi ostatni gazik go troche
i nieruwno pracował a na gazie było ok. a pytank czy dymi ci na zcarno
i nieruwno pracował a na gazie było ok. a pytank czy dymi ci na zcarno-

SYLWEEQ79 - Members
-

SYLWEEQ79 - Members
Buull napisał(a):ja to bym jeszcze sprawdził zapłon czy jest dobrze ustawiony
Też o tym myślalem , ale wydaje mi się , że wtedy na gazie by chodził jeszcze gorzej niż na benzie.
Dziś byłem u mechaniora i napewno nie jest to pompa sprawdzaliśmy i sika wachą aż miło ,więc filtr też ok. Powiedział że to od centralki gazu (firma BINGO) nie otwiera dopływu benzyny i przez to nie tak się dzieje jutro pojade do gaziaża i to sprawdzę .
Dam znać jak już bedzie po wszystkim.
[ Dodano: 2009-06-05, 22:50 ]
I problem rozwiązany .
Wyrwany kabelek przy kostce podpiętej z przodu wtrysku

-

Globi30 - Czytacz
kolego jeśli auto na LPG śmiga to na pewno sonda jest ok
a jeśli by bingo nie włączało z powrotem wtrysku to byś wo gule nie pojechał no chyba ze kabel nie styka gdzieś
a pompę paliwa sprawdzaliście manometrem czy pompowaliście benzynę do banki z węża i stwierdziliście ze jest ok
bo zapewniam cie ze pompka pompuje to nie wszystko musi mieć ciśnienie odpowiednie
a jeśli by bingo nie włączało z powrotem wtrysku to byś wo gule nie pojechał no chyba ze kabel nie styka gdzieś
a pompę paliwa sprawdzaliście manometrem czy pompowaliście benzynę do banki z węża i stwierdziliście ze jest ok
bo zapewniam cie ze pompka pompuje to nie wszystko musi mieć ciśnienie odpowiednie
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
a jak sprawdzić sondę vagiem? no ja właśnie też mam z tym problem bo na bezynie jak i na gazie się dusi i ma słabe przyspieszenie no i na 26 litrach gazu zrobiłem 175 km;(
- Mariusz164
- Badacz tematu
dziabi3 napisał(a):kolego jeśli auto na LPG śmiga to na pewno sonda jest ok
Już wszycho oki wyrwany był kabelek przy kostce podpiętej do wtrysku

-

Globi30 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)