Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Smierdzi gazem podczas postoju
Dlaczego jak stoje na światłach a nawiew działa to smierdzi mi gazem z pod maski? co może być tego przyczyną?
- alfa2
- Czytacz
moze z parownika albo jakiegos dolotu wychodzi nie szczelnosc. jedz do gazownika popsika ci uszczelniaczem i po klopocie
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
alfa2, sama też możesz kupić taki preparat np. http://moto.allegro.pl/item628819211_sr ... owych.html i sprawdzić szczelność instalacji psikając nim na jej elementy jak nie będzie się burzyć i "bąblować" to jest szczelna. Jeśli nie wiesz które przewody są od LPG to zawsze możesz poprosić o pomoc kogoś znajomego, kto ma pojęcie o tym. piszę tak bo wiem,że u mnie zdzierają za sprawdzenie szczelności po 50zł i tylko psikają po złączach takim preparatem właśnie.
- Marek87
- Czytacz
jeżeli masz instalke 1 generacji to prawdopodobnie jest poluzowana ta nakrętka która łączy wąż gumowy parownika z mikserem przy monowtrysku gazownicy mówią ze ona ma być luźna ja też tak miałem śmierdziało gazem ale se ja przykręciłem i jest ok 

-

PaNdA - Czytacz
stary w jakiej epoce ty zyjesz instalka BRC jest latwa jak budowa cepa kazdy kto ma troche pod sufitem moze sobie ja serowisowac zachowujac pewne standardy bezpieczenstwa
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Ja bym najpierw zapytal czy to napewno smierdzi gaz taki jak tankujesz na stacji czy smierdzi spalonym gazem..
-

vnv_nation - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)