Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Słaby golfik
Witam mam mały problem z moim Golfikiem problem wygląda następująco auto jest jakby bez przyspieszenia na benzynie jak i na gazie a mianowicie wygląda to tak jakby coś go przytrzymywało w czym tkwi problem???? silnik 1.6 75 km 1993r proszę o pomoc....
- Gizmo046
- Czytacz
na postoju normalnie sie wkreca na obroty ?podczas jazdy jak dajesz gazu to obroty rosna a nie przyspiesza? I kiedy wymieniales kopulke palec i swiece?
- PabloSBT
- Members
mam ten sam rocznik i silnik. tez mam mula przy wyprzedzaniu sie dlawi. tez jak go zapale zimnego na benie i chce zrobic przegazowke na gaz to spada z obrotow i jakby chcial zgasnac. jutro chce kupic swieczki i kable. w sumie na pewno zaczne od swieczek z rana zobacze czy cos da a pozniej kabelki. kopulke i palec mam zmieniony. raz mi sie zdarzylo ze gaz przestrzelil takze pewnie to juz swieczek koniec
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Słuchaj mój kolega miał taki problem się okazało ze mu ręczny zablokował na tylnych kołach pomimo ze nie miał zaciągniętego.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
tak na postoju normalnie się wkręca na obroty a w listopadzie był wymieniony aparat zapłonowy i kable a ale mechanik założył mi używkę i nie wiem czy może być w tym problem a świece nie były ruszane od kiedy go mam a mam go już ponad rok
[ Dodano: 2012-03-15, 21:35 ]
ręczny mi nie blokuje
[ Dodano: 2012-03-15, 21:40 ]
a i kopułka też nie była wymieniona
[ Dodano: 2012-03-15, 21:44 ]
[ Dodano: 2012-03-15, 21:35 ]
ręczny mi nie blokuje
[ Dodano: 2012-03-15, 21:40 ]
a i kopułka też nie była wymieniona
[ Dodano: 2012-03-15, 21:44 ]
to jak zmienisz sobie świeczki to daj znać czy coś się zmieniłoGolfik1986 napisał(a):mam ten sam rocznik i silnik. tez mam mula przy wyprzedzaniu sie dlawi. tez jak go zapale zimnego na benie i chce zrobic przegazowke na gaz to spada z obrotow i jakby chcial zgasnac. jutro chce kupic swieczki i kable. w sumie na pewno zaczne od swieczek z rana zobacze czy cos da a pozniej kabelki. kopulke i palec mam zmieniony. raz mi sie zdarzylo ze gaz przestrzelil takze pewnie to juz swieczek koniec
- Gizmo046
- Czytacz
to chyba najtanszy koszt zaczac swiece i kopulke mysle ze w 100zl sie zamkniesz bez problemu i na piwo zostanie
[ Dodano: 2012-03-15, 21:45 ]
ta jutro ci napisze spoko ale mysle ze pomoze i to duzo. chociaz ja mam jeszcze problemy z nie rownym chodzeniem auta ale najpierw musze zaczac od wymiany tlumika bo jest w fatalnym stanie pozniej zobacze co sie bedzie dzialo...
[ Dodano: 2012-03-15, 21:45 ]
ta jutro ci napisze spoko ale mysle ze pomoze i to duzo. chociaz ja mam jeszcze problemy z nie rownym chodzeniem auta ale najpierw musze zaczac od wymiany tlumika bo jest w fatalnym stanie pozniej zobacze co sie bedzie dzialo...
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
sprawdz kopulke czy nie sa zasniedziale styki, i wymien swiece mocy na pewno przybedzie, wyjmij tez filtr powietrza i zobacz czy masz tam zablowowana klapke z przodu czy od strony silnika powinna byc zablokowana tak zeby lapalo powietrze z nadkola, od dawna ci sie tak dzieje czy dopiero teraz?ustawiany byl zaplon po wymianie aparatu?i jeszcze odpal samochod i zaruszaj mono wtryskiem jesli bedzie przebieral to masz przyczyne lewe powietrze:)
- PabloSBT
- Members
po wymianie aparatu zaczął szaleć na gazie bo wcześniej było ok robiłem jeszcze przed wymianą regulację gazu i myślę że właśnie coś jest nie tak z tym aparatem i może też świece bo kable jak zmieniałem to stare jeszcze były fabryczne i całe zaśniedziałe
[ Dodano: 2012-03-17, 14:13 ]
Wymieniłem dzisiaj kopułkę świece palec i kable i założyłem nowy filtr powietrza. Samochodzik ma teraz taki zryw aż miło. Dzięki za pomoc i zamykam ten temat
[ Dodano: 2012-03-17, 14:13 ]
Wymieniłem dzisiaj kopułkę świece palec i kable i założyłem nowy filtr powietrza. Samochodzik ma teraz taki zryw aż miło. Dzięki za pomoc i zamykam ten temat
- Gizmo046
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)