Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Skończyła się regulacja zapłonu
Witam. Problem jest taki że aparat zapłonowy jest już na maksa przekręcony w tą stronę co się przyspiesza zapłon. Dalej już się nie da przyspieszyć a silnik jest troszkę przymulony. Opóźnianie tylko pogarsza co się mogło stać ? Jest tak od początku kiedy kupiłem samochód czyli gdzieś tak od października.
- marcin512256
- Czytacz
a moze dawka za mala
masz sekwencje 
masz sekwencje 
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dawka(LPG) jest odp. Jak już to może być za duża bo jak przykręciłem, śrubę na reduktorze to samochód troszkę się lepiej zbiera. Ale aparat zapłonowy jest już przekręcony do końca a jak troszkę opóźnię do silnik już się dławi nawet jak ustawię na znaki fabryczne. Na benzynie jest lepiej ale to i tak nie to. Ostatnio corsa 1.4 szybciej się rozpędzała pod górę niż ja swoim:(
[ Dodano: 2012-03-14, 21:23 ]
Czy możliwe że któreś koło zębate w rozrządzie przeskoczyło o 1 ząbek?
[ Dodano: 2012-03-14, 21:23 ]
Czy możliwe że któreś koło zębate w rozrządzie przeskoczyło o 1 ząbek?
- marcin512256
- Czytacz
tak możliwe że przeskoczyło, albo wyjściowo rozrząd był źle ustawiony lub aparat zapłonowy źle włożony, jest bardzo dużo opisów na forum jak to poustawiać na znaki. Rzadka w benzyniakach i przykra opcja to zerwanie klina ustalającego kółko rozrządu na wale. Pisze o tym bo mi sie trafiło.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)